TUI snuser angivelig på Thomas Cook-hotellene

Oppkjøp: TUI viser interesse for en eventuell overtagelse av Thomas Cooks  egne hoteller etter konkursen, skriver Svenska Dagbladet.

Foto: Thomas Cook

Av: Redaksjonen redaksjonen@canariajournalen.no

Konkursen åpner muligheten for gjenværende aktører til å skaffe seg attraktivee hoteller, uttaller Alexander Huber, direktør i den tyske reisearrangøren TUIs nordiske avdeling til  avisen.

Thomas Cook eide etter sigende over 40 hoteller i Spania. På Kanariøyene står mange hoteller halvtomme etter konkursen.

I et europeisk perspektiv har en stor aktør forsvunnet, og TUI passer på å tilpasse seg, uttaler Huber til Svenska Dagbladet.

Han viser til at den TUI kommer til å utvide virksomheten btydelig med større volum på mange markeder, og jobbe med flere hoteller og på flere markeder i tiden fremover.

På Kanariøyene har den tyske hotellkjeden IFA, som eies av den kanariske hotellkjeden Lopesan, sett en annen åpning etter Thomas Cook-konkursen:

IFA har reist spørsmålet om hotellkjedene på Kanariøyene  skal gå sammen om å starte en egen reisearrangør med egne fly som skal frakte turister fra ulike land til Kanariøyene.

Tanken er også å få bedre kontroll over charterflytrafikken til Kanariøyene. Forslaget har fått blandet mottakelse, skriver avisen Canarias 7. Skeptikerne peker på at det er en stor og usikker investering som må til.

Det er også et initiativ blant kanariske forretningsdrivende om å blåse liv i den tyske reisearrangøren Neckerman, som gikk over ende da eierselskapet Thomas Cook kollapset.

Tags