TUI forbereder sommerreiser til Kanariøyene

CORONA-KRISEN: Den tyske pakkereisegiganten TUI forbereder seg på å sende gjester til Kanariøyene i sommer, skriver selskapet i en pressemelding.

TUI-hotellet Club Riu Maspalomas på Gran Canaria. Foto: Riu

I pressemeldingen uttrykkes det glede over at Spanias regjering åpner for turister fra utlandet igjen i juli.

Selskapets direktør, Fritz Joussen, sier at de nå kan planlegge reiser til Kanariøyene, Mallorca og resten av Spania i sommer.

Millioner av turister kan tilbringe sommeren i Spania, og det er gode nyheter for både familier, for TUI, og for reisebyråene, sier han videre.

Selskapet har angivelig utviklet høyere standarder for sikkerhet og hygiene for både seg selv og selskapets partnere, og skal være i gang med opplæring av hotellansatte.  

TUI Nordic har sendt ut en annen pressemelding der det vises til en tipunktsplan for hygiene og smittevern som er etablert for selskapets hoteller.

Blant tiltakene er færre gjester om gangen i hotellenes restauranter, som får forlenget åpningstid, for at alle gjester skal få spist. Det blir mindre selvbetjening av mat enn før.

Det innføres tiltak for både hoteller, flyvninger, transfer, cruise og andre opplevelser, påpekes det. Hotellene er først ut, og tiltakene skal angivelig gjennomføres på alle selskapets hoteller. Hotellpartnere oppfordres til å gjøre  det samme.

TUI Nordic tror reisingen vil se annerledes ut når vi begynner å reise igjen. Folk ønsker å reise igjen, men reisingen må skje på en sikker måte, med mindre risiko for sykdom, vises det til.

TUIs tipunktsplan

  1. Online-innsjekking uten kontakt med hotellansatte.
  2. Personalet holder sikkerhetsavstand til gjestene i fellesområder.
  3.  Personalet jobber i faste, avgrensede arbeidslag,
  4. Færre gjester samtidig i restaurantene, og større avstand mellom bordene.
  5.  Restauranter får forlenget åpningstid for å kunne servere alle gjestene.
  6. Underholdning og aktiviteter arrangeres kun med et lite antall deltakere, og uten nærkontakt. Barneomsorg organiseres etter en ny standard.
  7. Håndsprit gjøres tilgjengelig for gjestene og personalet, og skal finnes ved alle viktige kontaktpunkter.
  8. Dyprengjøring av alle rommene med nye rengjøringsmetoder og rutiner.
  9. Mer bordservering, mindre selvbetjening. Mat skal serveres til bordene av servitører, så sant det er mulig.
  10. Alle medarbeidere på TUIs egne hoteller får sikkerhetskurs.

Neppe turister fra Norden i sommer

I en normal sommersesong reiser cirka 30 000 nordmenn og 25 000 svensker til Gran Canaria i juni, juli og august, ifølge offisielle tall fra turistmyndighetene.

Cirka 47 000 nordmenn, 41 000 svensker og 31 000 dansker reiste til Kanariøyene i juni-august 2019.

Hvorvidt det blir noen turisme fra nordiske land til Kanariøyene i sommer, er imidlertid foreløpig høyst usikkert.

Det norske utenriksdepartementet fraråder blant annet fortsatt utenlandsreiser frem til 20. august, og pakkereisearrangørene forholder seg til disse rådene.

Ifølge informasjon fra selskaper som tilbyr reiseforsikring i Norge, gjelder ikke forsikringene til land som Utenriksdepartementet fraråder reiser til.

Forsikringsselskapet Gjensidige ved kommunikasjonssjef Bjarne Rysstad, skriver i en e-post til Canariajournalen at selskapet fortsatt har en reiseforsikring som gjelder utenfor Norge.

Han uttaler videre: "Poenget er at våre reiseforsikringer dekker deg på vanlig måte om du er på reise i utlandet, med unntak av hendelser relatert til Covid-19.

Men vi anbefaler selvsagt at nordmenn følger UDs reiseråd, og fraråder folk å bryte de."

Kanariøyene, Hellas og Thailand er blant TUI Nordics mest populære reisemål. Konsernet består av TUI i Sverige, Norge, Danmark og Finland, samt Nazar, flyselskapet TUIfly, og inngår i TUI Group, som er basert i Tyskland.

Blant de cirka 300 hotellene som eies av gruppen, er RIU-kjeden og Robinson-kjeden. Gruppen disponerer 130 fly, ifølge pressemeldingen.

Det britiske flyselskapet Jet2, som satte alle fly på bakken tidlig i april, har kunngjort at de begynner å fly igjen 1. juli.