ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 21. MAI 2016 - SIST ENDRET 21. APRIL 2022
Boligblokk i Playa del Ingles, Gran Canaria. Foto: Hugo Ryvik

Loven om utleie av ferieboliger på Kanariøyene trekkes inn for regionsretten

Den nasjonale kommisjonen for markedskonkurranse i Spania vil prøve Kanariøyenes lov om utleie av ferieboliger i regionsretten på Kanariøyene, kunngjorde de på fredag.

ANNONSE

Bakgrunnen er blant annet at lovteksten fra Kanariøyenes regionale regjering forbyr utleie av enkeltrom i ferieboliger og utleie av ferieboliger i turistområder.

Bildeserie: Territoriale soner regulert til turisme sør på Gran Canaria

Den nasjonale kommisjonen for markedskonkurranse (CNMC) hevder at loven ikke er til beste for turistnæringen, og hindrer en aktivitet som kan være til nytte for øygruppen.

Kontroversiell lov

Loven om ferieboligutleie har skapt store protester på Kanariøyene, særlig fra private eiere av leiligheter i turistområder som de ønsker å leie ut til turister. Mange har basert innkjøpsøkonomien på en utleie som loven i dag forbyr.

Ifølge CNMC vil utleie av ferieboliger øke turistovernatting på Kanariøyene vesentlig fordi det gir et bredere spekter av overnattingstilbud til forskjellige prisnivåer, og bedre kvalitet på tjenestene.

Lovutkastet som er godkjent av den regionale regjeringen stiller mange unødvendige krav om hvordan tjenesten tilbys, noe som hundrer utviklingen, hevder CNMC.

Videre at effekten av loven vil bli en samlet reduksjon i velstanden og begrense konkurransen for å åpne nye person til person-markeder.

Loven er parkert

Loven er egentlig godkjent, men effektiviseringen er satt på hold inntil videre etter at det kom inn mange protester på denne og nye reguleringsplaner for San Bartolome de Tirajana kommune på Gran Canaria, hvor Kanariøyenes største turistområde ligger.

Les også

Over halvparten av ferieboligutleien på Kanariøyene unndras beskatning

Skatteverket i Spania slår ned på privat boligutleie

Minst 6000 klager på reguleringsplan sør på Gran Canaria

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSER