ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 10. APRIL 2016 - SIST ENDRET 17. APRIL 2022
Plakater med eiendommer til leie på Gran Canaria. Foto: Hugo Ryvik

Skatteverket i Spania slår ned på privat boligutleie

Nå er det tid for levering av spansk selvangivelse, og skatteverket går i år privat boligutleie særlig nøye etter i sømmene for å lete opp de som ikke oppgir utleien til beskatning.

ANNONSE

Utleieportaler som Airbnb og andre internettsider hvor det annonseres boliger for utleie blir finstudert, ifølge avisa El Pais.

Får melding på skjermen

Folk som leverer selvangivelsen via internettjenesten Renta Web, kan få en melding på skjermen om at skattevesenet har data som sier at de har utleieboliger annonsert i forskjellige medier, inkludert internett, og en påminnelse om at slik utleie er skattepliktig.

Det samme gjelder pensjonsutbetalinger og verdier i utlandet.

Populære utleieportaler som Idealista og Airbnb oppgir angivelig ikke data om utleie til myndighetene. Skatteverket vil ifølge El Pais ikke fortelle hvordan de henter inn informasjonen.

Kjørte aksjon i 2012 også

I 2012 gikk det spanske skatteverket løs på boligutleie med blant annet kontrollbesøk i boliger som var oppført som ubrukte.

Det viste seg da at mange av disse var i bruk.

Halvparten blir ikke oppgitt

Nesten halvparten av boligene som leies ut i Spania, cirka 1,3 millioner, blir ikke oppgitt til beskatning, ifølge El Pais.

Cirka 367 000 av disse leies angivelig ut gratis eller svært rimelig til slektninger.

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSER