Ungt par forlot Norge for å starte nytt hotell i Las Palmas

I dag, lørdag, innvies det nye hotellet Veinteiuno, som betyr 21, i gamlebyen Vegueta i Las Palmas. Et ungt ektepar har brukt drøyt ett år på å gjøre den gamle, emblematiske bygningen om til hotell etter at de forlot Norge.

Takterrassen på hotell Veinteiuno med Santa Ana-katedralen i bakgrunnen. Foto: Hotel Veinteiuno

Alexandra Adeler og Paco Monzón er fra Las Palmas, men reiste til Norge for å søke jobb da den økonomiske krisen rammet Kanariøyene, skriver avisen Canarias 7.

I Norge jobbet Monzón i et oljerelatert firma, og paret kjøpte enebolig og stiftet familie.

Realiserte en drøm

Da de økonomiske utsiktene på Kanariøyene begynte å bedre seg, solgte de imidlertid huset og reiste tilbake til Las Palmas for å realisere en gammel drøm om å drive et hjemmetrivelig familiehotell.

Hotell Veinteiuno ligger i Esprito Santo gate 21, derav navnet 21. Det har en takterrasse med flott utsikt til Santa Ana-katedralen og Vegueta. På terrassen fins det også en bar og et lite badebasseng.

Hotellet har elleve rom med bad, frokostservering og snackmeny.

Denne helgen er hotellet kun åpent for familie og venner som har støttet paret. På mandag 4. juli åpner det for publikum, og neste helg er det angivelig allerede fullbelagt av et firma som skal delta på en kongress.

Flere nye hoteller på gang

Las Palmas ligger an til å få 640 nye sengeplasser i hoteller i tillegg til de 6134 som fins fra før, ifølge Canarias 7. 14 hotellprosjekter skal være under arbeid i tillegg til hotell Veinteiuno.

Det kan også bli enda flere, i og med at fem planlagte prosjekter til venter på tekniske rapporter.

Fem hoteller til skal åpne i Vegueta, i gatene Pedro Díaz, Hernán Pérez og Los Balcones med til sammen 83 sengeplasser

I Santa Catalina-området kommer det fire hoteller med 324 sengeplasser i gatene Leon y Castillo, Ripoche, General Vives og Alfredo L. Jones. Havneområdet (Puerto) får hoteller i Rosarito- og La Naval-gaten med 90 sengeplasser.

I Triana-området kommer det et urbant hotell i Peregrina og et emblematisk hotell i Domingo J. Navarro med til sammen 70 sengeplasser. I Luis de la Cruz-gaten sentralt i sentrum kommer det et emblematisk hotell med 62 sengeplasser