Privatfly med 380 kilo kokain landet på Fuerteventura - mannskapet har forsvunnet

Narkotikabeslag: Guardia Civil fant onsdag, etter at mannskapet var intervjuet og sluppet fri,  380 kilo kokain i et privatfly som landet på Fuerteventura tirsdag kveld.

Et Pilatus PC-12/45 under avgang. Det er denne type fly som er lastet med 380 kilo kokain og nå står på Fuerteventuras lufthavn. Foto: Creative Commons-lisens/US

Politiet intervjuet mannskapet på to etter at flyet, som kom fra Guinea Conakry,  landet fordi de fattet mistanke til at noe var galt, men de ble ikke arrestert.

Mannskapet ble sluppet fri etter intervjuet og innkvarterte seg på et hotell i Caleta de Fuste. Da politiet kom for å arrestere de to dagen etter, hadde de forduftet, skriver avisen La Provincia.

Flyet skal ha tatt turen fra Madrid til Fuerteventura 22. mars, hvor det mellomlandet for å fylle drivstoff. Deretter skal de ha flydd videre til Guinea Conakry, fortsatt til Kapp Verde, og så til Fortaleza i Brasil.

Samme rute ble fulgt tilbake, med mellomlanding på Fuerteventura på tirsdag.

På onsdag ble flyet gjennomsøkt av politiet, og politihundene snuste opp 380 kilo kokain. Politiet forsøkte så å få tak i mannskapet for å arrestere dem, men de er søkk borte.

Det skal ikke være funnet spor av at de har forlatt øya med fly eller båt. Politiets etterforskning viser at de leide en privatbåt og kan ha reist til Lanzarote. Letingen fortsetter angivelig med høy intensitet.

Flyet er et Pilatus PC-12/45 med det spanske registreringsnummeret EC-JXM. Det ble bygd i Sveits i 1997, og skal ha vært på Lanzarote flere ganger. Det landet også på Fuerteventuras 10. mars.

Narkotikasmugling med fly via land i Vest-Afrika og Kanariøyene er en velkjent rute. I 2012 landet et fly med over 1000 kilo kokain på Gran Canarias lufthavn.