17 personer arrestert i omfattende narkotikaaksjon på Kanariøyene

Narkotikabeslag: En gjeng med sete på Kanariøyene som drev med narkotikahandel i stor stil er avslørt av politiet etter årevis med etterforskning. 17 personer er arrestert.

Policia Nacional og Guardia Civil har samarbeidet i denne saken. Foto: Canariajournalen

Over 13 kilo kokain, 572 gram ecstasy, 1786 gram hasj, 4424 gram med utspedningsprodukter og 43.817 euro i kontanter er beslaglagt av politiet.

Filmsnutt: Politiet spretter opp koffert med narkotika

Politi og tollvesen har jobbet med denne saken, som de kaller Heisenberg-amfetamin, i over fire år etter at tollvesenet på Kanariøyene i 2014 begynte å legge merke til små postforsendelser med farmasøytiske, kjemiske produkter, skriver politiet i en pressemelding.

Disse produktene, blant annet efedrin, er det vanlig å bruke til å spe ut narkotika for å øke fortjenesten.

I november 2016 ble det oppdaget forsendelser av fenyletylaminhydroklorid, og etterforskning avdekket at stoffet ble brukt til å spe ut narkotika.

Mottakeren hadde tatt i bruk en rekke sikkerhetstiltak for at politiet ikke skulle komme på sporet.

Over tid klarte politiet å kartlegge organisasjonen. Flere såkalte muldyr, personer som smuglet narkotika på fly til Tenerife, ble arrestert, blant annet to personer fra Venezuela som hadde to kilo kokain i tre kofferter som de reiste med fra Marokko.

Arrestasjonene fortsatte i 2018. I mars ble en colombianer arrestert i havnen i Santa Cruz de Tenerife med nesten tre og en halvt kilo kokain som han hadde fraktet med seg fra Gran Canaria.

Tre personer til ble tatt med seks kilo kokain som de hadde tatt med seg på et cruiseskip fra Brasil. Senere ble en person tatt med en kilo kokain og 12.000 euro i kontanter arrestert på Tenerife.

Politiaksjonen fortsatte til januar i år med husransakelser og flere pågripelser.