Radøygruppen etablerer seg på Gran Canaria

Radøygruppen holder til i Sæbøvågen og driver med klassing og vedlikehold av rigger og fartøy. Nå etablerer de seg i Arinanga sørøst på Gran Canaria i Gran Canaria Subsea and Offshore Base, hvor det fins to norske selskaper fra før.

RadoyGroup Rig and Ship Services SL skal drive med klassing og vedlikehold av rigger og fartøy i Arinaga. Foto: Hugo Ryvik

Selskapet har fått navnet RadoyGroup Rig and Ship Services SL, og ledes av Raymond Stordal.

Strategisk plassering

Gran Canaria er et naturlig knutepunkt for trafikken til og fra Asia, Europa og Amerika og ligger nær Vest-Afrika, et område med stor aktivitet, sier Lasse Ståløy, sjef for Radøygruppen, til avisen Sysla.

Han peker på at mange av de samme kundene som opererer i Nordsjøen opererer der.

Styrker basen

Odd Are Tveit, styreformann i Gran Canaria Subsea and Offshore Base (GCSB), sjef for selskapet Otech, som er etablert på Gran Canaria, og nyutnevnt norsk konsul på Gran Canaria, sier til Sysla at Radøygruppen har en unik kompetanse og erfaring som styrker GCSBs posisjon som en strategisk lokalisert base i Atlanterhavet.

Fem norske industriselskap på Gran Canaria

Haugesundbaserte Otech etablerte seg i Las Palmas i 2012 og startet GCSB i 2015 sammen med det spanske selskapet Satocan. I fjor flyttet Saga Subsea inn, også fra Haugesund, og nå det tredje norske selskapet fra Vestlandet. 

I tillegg etablerte oljeserviceselskapet Coast Center Base (CCB), som har hovedkontor i Ågotnes i Fjell kommune utenfor Bergen, en avdeling i Las Palmas i fjor, og i 2015 kom Roll Royce på plass i Las Palmas med et servicesenter for skipsreparasjoner med norsk direktør.

RadoyGroup Rig and Ship Services har planer om å få på plass personell, administrasjon og utstyr og skal benytte seg av lokal arbeidskraft.

Tags