Flyktningbåt nummer ti på drøyt to døgn er på vei mot Kanariøyene

En småbåt med 131 passasjerer er angivelig oppdaget 227 kilometer sør for Kanariøyene i dag, mandag.

Slike store langkanoer (cayuco) frakter migranter og flyktninger over til Kanariøyene. Denne ble oppdaget av politiet før avgang og kom aldri av gårde, i likhet med de fleste andre som prøver. Foto: Policia Nacional

Av: Redaksjonen redaksjonen@canariajournalen.no

Båten ble oppdaget av en seilbåt. 

En båt fra sjøredningstjenesten kom den i møte i ettermiddag og frakter passasjerene til Los Cristianos på Tenerife, skriver nyhetsbyrået Efe, som viser til opplysninger fra nødsentralen på Kanariøyene.

I morges og i formiddag kom det to andre småbåter med flyktninger og migranter til Gran Canaria og en tredje til Lanzarote, men med langt færre i hver båt.

Den som er under veis nå, er den tiende siden lørdag som kommer til Kanariøyene.

279 personer på drøyt to døgn

I alt kom det 188 passasjerer med disse fire båtene. I helgen kom det fire båter med 91 passasjerer til sammen. Det vil si at det hat kommet 279 mennesker siden lørdag.

Blant passasjeren var det fem småbarn som er mellom et halt og to år gamle, flere mindreårige og to gravide kvinner.

To innlagt på sykehus

Helsetilstanden skal være svært dårlig for en mor og en mann. Begge er innlagt på sykehus. De andre passasjerene er ved god helse.

Hittil i oktober har det kommet 432 immigranter og flyktninger med småbåter til Kanariøyene, skriver avisen La Provincia.

Det er 124 færre enn i fjor, da der kom 566, ifølge tall fra innenriksdepartementet.

Det store antallet passasjerer tyder på at det er en stor, afrikansk langkano i tre som frakter dem over Nord-Atlanteren.

 Verdens mest konfliktfylte område

Visepresidenten for Røde Kors på Kanariøyene, Gerardo Santana Cazorla, holder det sannsynlig at økt konflikt i Sahel-området i Afrika, hvor flere islamistgrupper herjer og 4,2 millioner mennesker er drevet på flukt, er en sannsynlig årsak til økningen.

Bare det siste året er en million flere drevet på flukt fra dett området, ifølge Flyktninghjelpen, som hevder at det er verdens mest konfliktfylte område.

Godet vær i Nord-Atlanteren de siste dagene er også noe av forklaringen på at det kom flere båter enn vanlig.

Trendbrudd

Det store antallet båter som har kommet de siste dagen er et trendbrudd. I fjor og i år har det vært en markant økning, men det er svært lenge siden det har kommet så mange båter på så kort tid.

Antallet passasjerer som har ankommet hittil i år er 1405. I samme periode i fjor var det 1215. Det er med andre ord en økning på 190 fra i fjor.

Tags