Tenerife får elleve nye ladepunkter for elbiler, Gran Canaria har satt 13 nye i drift

Øyrådet på Tenerife har denne uken vedtatt å bevilge 413.428 euro i støtte til etableringen av elleve nye ladepunkter for elbiler distribuert på forskjellige områder av øya.

Her skal de nye ladestasjonene på Tenerife plasseres. Ill: Cabildo de Tenerife

Dette ble kunngjort på en pressekonferanse i går, fredag.

Ladepunktene skal plasseres på Disas bensinstasjoner i El Bohio, La Estrella, Playa San Juan, Vía Penetración og Las Chafiras, en Shell-stasjon i Arona,en Pca-stasjon i La Esperanza og Repsol-stasjoner i San Juan de la Rambla, Adeje, Las Chumberas og La Perdoma.

Målet er at elbiler skal kunne kjøres over alt på Tenerife uten frykt for å gå tom for strøm fordi det ikke fins lademuligheter i nærheten.

Blant kravene er at det skal være mulig å lade minst fire biler samtidig hele døgnet og hver dag i året, og det skal finnes en bar, kafeteria eller butikk der.

På Gran Canaria er fem nye ladepunkter satt i drift denne uken i Ingenio, Agüimes, Mogán, Moya og Arucas. Disse kommer i tillegg til åtte som ble satt i drift i Telde, Valsequillo, La Aldea, Guia, Gáldar, Santa Brígida, Tejeda og Agaete i mai.

Slik er plasseringen av de fem nyeste:

Avenida Carlos V i Ingenio, Poligono de Arinaga, i gaten Alcalde Suárez Franchy nummer 86 i Arucas, i Avenida Tomás Roca Bosch i Puerto Rico i Mogan, og foran gravlunden i Pico Lomito i Moya.

Nye ladepunkter står nå for tur til å settes i drift i Santa Lucía, Valleseco, Firgas, Teror, Artenara, San Bartolomé de Tirajana, San Mateo og Las Palmas, sistnevnte på 50 kilowatt  og resten på 22 kilowatt.

Da vil øyrådet ha installert ladepunkter i alle de 21 kommunene på Gran Canaria, og ladeprisen skal tilsvare prisen for å lade hjemme.

Den regionale regjeringen går også sterkt inn for en overgang til elbiler, blant annet ved å fjerne Kanariøyenes momsvariant IGIC fra mai av i år for elbiler og elhybrider.

I tillegg subsidierer den spanske staten opptil 5500 euro ved kjøp av nye elbiler, slik at prisnivået på Kanariøyene er omtrent på linje med Norge.

En ny Nissan Leaf Flex Acenta med 40 kWh batteri harr for eksempel en startpris på litt under 30.000 euro, og under 25.000 euro hvis du leier batteriet. For en Leaf Flex Visia med leiebatteri slipper du unna med under 22.000 euro i billigste utgave.

Oversikt over støtte for biler i Spania (Moves)

Motor Rekkevidde  Makspris  Støttebeløp
Brenselcelle   - Ubegrenset   5500 euro
Elektrisk og ladehybrider  12-32 mil   40.000    1300 euro
Elektrisk og ladehybrider  32- 72 mil   40.000    2600 euro
Elektrisk og ladehybrider  Over 72 mil   40.000    5500 euro

Elmotorsykler med rekkevidde på minst 70 kilometer, motoreffekt på minst 3 kilowatt og pris på maksimalt 10.000 euro: 750 euro. 

Bilforhandlerne skal i tillegg gi inntil 1000 euro i avslag på elbiler.

Lenker

Ladestasjoner for elbiler 

Sammenlign bilpriser i Spania, inkludert elbiler, på OCU.

Tags