Kanariøyene har flest korrupsjonstiltalte

Kanariøyene er den regionen i Spania hvor flest personer sto tiltalt for korrupsjon per tredje kvartal i 2017, ifølge data fra domstolenes i Spanias generalråd, som ble publisert i går, fredag.

Kanariøyene har i flere tiår vært blant de verste regionene i Spania når det kommer til korrupsjon. Foto: Pixabay

24 personer sto da tiltalt for korrupsjon på Kanariøyene.

Nummer to på korrupsjonstoppen var Catalonia med 23, deretter Valencia med 16, Galicia med 14, Castilla y León med 8, Balearene med 5, Asturias med 4, Castilla La Mancha med 3 og Andalucía og Extremadura med en hver.

Når tallene for fjerde kvartal foreligger, vil det antagelig se enda verre ut for Kanariøyene:

En rettssak med 27 korrupsjonstiltalte politikere, offentlige tjenestemenn og bedriftseiere pågår for tiden i Telde på Gran Canaria. 20 av disse har tilstått og er lovet strafferabatt.

Totalt i Spania var det 20 korrupsjonssaker under prosessering i tredje kvartal, og 99 personer sto tiltalt for korrupsjon.

Mellom 1. juli og 30 september 2017 ble det avsagt 21 dommer i korrupsjonssaker i Spania. I åtte av ti saker (17 tilfeller) ble det domfellelse.

Ved utgangen av fjerde kvartal 2017 var 69 personer dømt for korrupsjon i Spania i løpet av året. Per 1. januar i år var det 74 personer som var dømt til fengselsstraff for korrupsjon i landet.