Norsk selskap milliardinvesterer på Gran Canaria

Selskapet Servatur, som er 75 prosent eid av nordmannen Kai Robert Mikaelsen, investerer 250 millioner euro i turistanlegg på Gran Canaria. Planen er å ha 10.000 sengeplasser på øya i løpet av fem år.

Servatur investerer blant annet 65 millioner euro i Arguineguín Park, som skal stå ferdig i april 2019. Ill: Ipi Group

Et av anleggene det investeres i er leilighetsbygningen Arguineguín Park sørvest på øya, som er under bygging og får 263 leiligheter med to og tre soverom.

Der blir det også to badebassenger, to restauranter, supermarked og 1500 kvadratmeter med butikker.

Investeringen er på 65 millioner euro, og byggingen startet i april 2017. Planen er at det skal stå ferdig i april 2019. Den kanariske Sanchez-familien er medinvestor.

150 millioner de neste tre årene

I løpet av de neste tre årene skal det investeres 150 millioner euro, skriver avisene Canarias 7 og La Provincia.

I neste fase vil ytterligere investeringer bringe totalbeløpet opp i 250 millioner euro, det vil si godt over to milliarder norske kroner.

Selskapet er også involvert i prosjekter i Las Palmas, hvor det angivelig blir en viktig utvikling innen turistovernatting de nærmeste årene.

Dobler kapasiteten

I tillegg til norsk eierskap er det også danske og kanariske eiere inne i Servatur. I dag har selskapet 14 turistanlegg med 5000 sengeplasser og 700 ansatte.

Omsetningen i 2017 var på cirka 50 millioner euro, drøyt 37 prosent opp fra 2016 ifølge tall fra forretningsregister i Spania, og fortjenesten på 13,2 millioner euro.

Nordiske turister som reiser til Gran Canaria søker først og fremst turistanlegg med kvalitet og store terrasser, sier Mikkelsen til Canarias 7.

Tags