Nytt, norsk forsøk på å stable på beina et euromilliardanlegg på Gran Canaria

Kokoon, et gigantisk luksushotellprosjekt ved Arguineguín, ble storlansert av norske forretningsmenn for noen år siden. Alt løste seg opp i ingenting. Nå lanserer Kokoon et nytt prosjekt på Gran Canaria.

Slik illustreres Kokoon-anlegget i La Aldea av Kokoon Global. Ill: Kokoon Global

Avisen Bodø Nu (bak betalingsmur) vant en journalistpris i 2017 for sine avsløringer om Kokoon-prosjektet ved Arguineguín. Det stopper ikke Kokoon fra å gå ut med nye, grandiose planer.

Primus motor og president i det som nå heter Kokoon Global og er registrert i USA er da som nå Per Jacob Solli. Kyrre Gulbrandsen er administrerende direktør og Ernst Vidar Pedersen er visepresident.

Stort oppslag i spansk avis

I går publiserte den kanariske avisen La Provincia et helsidersoppslag der Solli snakker om sine planer om sjustjerners luksusanlegg med rundt 500 suiter på 200 kvadratmeter hver i La Aldea vest på Gran Canaria.

Til og med en eksklusiv, privat landsby på 16.000 kvadratmeter med villaer for langtidsboende er med i planene. Anlegget skal ifølge avisen ligge på et 18,2 hektar stort område og koste én milliard euro.

I La Provincia publiseres bilder av Solli, Kyrre Gulbrandsen, Thor-Rune Haugen, Jan Jacobsen, Tommy Kvisvik, Dagfinn Enerly, Ernst Pedersen, bandmanager Terry Slater (som oppdaget a-ha), og tidligere fotballmanager Ron Atkinson på befaring 9. oktober der turistanlegget skal ligge hvis det blir realisert.

Bodø.nu omtaler også planene i en artikkel denne uken. (Bak betalingsmur).

Solli uttaler i artikkelen i La Provincia at Kokoon Global har én milliard euro fra investorer å disponere på anlegget i La Aldea.

Nedlagte jordbruk

Luksusanlegget er tenkt å ligge i området Los Calerónes, hvor det er nedlagte jordbruk med flere tomteeiere.

Området er omregulert til turismeformål med inntil 455 hotellsenger. En modifisering av planreguleringen må til hvis det antallet suiter Kokoon Global ønsker skal kunne realiseres.

Ordføreren i La Aldea, Tómas Pérez, sier til La Provincia at en slik modifisering kan bli vanskelig. Det som også må til for å realisere gigantprosjektet er en modifisering av Gran Canarias planregulering (PIO), og prosjektet må defineres av myndighetene som strategisk viktig for Gran Canaria.

Solli uttaler at de presenterer to varianter av prosjektet, ett med 455 sengeplasser, slik det er regulert til i dag, og ett større prosjekt med 500 suiter og langt flere sengeplasser.

Ordfører Pérez anbefaler at prosjektet justeres til i forhold til dagens planregulering for at prosjektet skal kunne realiseres raskt.

Hevder å ha avtaler om kjøp av tomter

Per Jacob Solli uttaler også at Kokoon Global har tegnet avtale med noen av tomteeierne om kjøp av tomter, men at kjøpene ikke vil bli realisert før utbyggingen er godkjent av myndighetene.

I planene som er presentert går det frem at bygningene i stor grad skal bygges i blått glass som også skal fungere som solceller og angivelig skal kunne dekke hele kraftbehovet i La Aldea.

Svært likt anlegget som ikke ble realisert

Anlegget skal ha et sjustjerners hotell, et medisinsk senter med et sykehus med 150 sengeplasser, to kjøpesenter på 6000 kvadratmeter til sammen, og luksusrestauranter som selskapet omtaler som restauranter med Michelin-stjerner i presentasjonen av prosjektet.

Dessuten sportsanlegg, fotballbaner, poloarena, amfiteater og en helikopterplattform,  akkurat som anlegget som ble planlagt ved Arguineguín.

Solli uttaler i artikkelen at det forhandles med flere store hotellselskap som ikke er etablert på Gran Canaria i dag, og at det skal tiltrekkes rike klienter, slik som artister og sportsutøvere på elitenivå. Disse skal angivelig primært komme fra USA.

Hele konseptet slik det blir presentert i La Provincia er svært likt prosjektet som det ikke ble noe av i Arguineguín.

Solli snakker også i artikkelen om en flåte med luksuriøse elbiler som skal brukes til å frakte gjester til og fra flyplassen. 

Lenker

Presentasjonen av Kokoon-prosjektet i La Aldea (pdf)

Filmklipp: Presentasjon av Kokoon-prosjektet på You Tube

Filmklipp: Se Per Jacob Solli prate om prosjektet til kanarisk presse i oktober

Filmklipp: Landområdet hvor det er tenkt at Kokoon-anlegget skal ligge

Filmklipp: "Team Kokoon på befaring i La Aldea

Filmklipp: Terry Slater snakker om prosjektet til kanarisk presse

Filmklipp: Ron Atkinson snakker om prosjektet til kanarisk presse

Filmklipp: Ernst Vidar Pedersen snakker om prosjektet til kanarisk presse

Tags