Kjente nordmenn involvert i kjempeutbygging på Gran Canaria

Dagfinn Enerly, Morten Harket, Raymond Kvisvik og Ernst Pedersen er frontfigurer i en planlagt milliardutbygging i Arguineguín sørvest på Gran Canaria, skriver Finansavisen.

Slik er det tenkt at Kokoon-anlegget i Arguineguin skal ligge. Ill: Kokoon Invest

Det som skal bli Europas første syvstjerners turistkompleks for luksus og velvære skal ha fått navnet ”Kokoon”.

Det er nordmennene Per Jacob Solli og Ernst Pedersen, kjent fra fotballen, som står bak planene, ifølge Finansavisen.

Den kjente tidligere fotballspilleren og manageren Ron Atkinson og musikkmannen Terry Slater, som har skaffet EMI platekontrakter med Queen, Kate Bush og Sex Pistols og har jobbet med Aha, er også involvert. 

Prosjektet er i angivelig i utviklingsfasen, og nordmennene jobber for å få investorer på plass. Det skal være snakk om investeringer på fem til seks milliarder kroner.

Popikon og fotballspillere

Morten Harket er etter sigende omtalt som kommende visepresident i prosjektet, men er foreløpig ikledd en rolle som rådgiver.

De tidligere fotballspillerne Raymond Kvisvik og Dagfinn Enerly blir omtalt som henholdsvis fotballsjef og ”mentalspesialist”.

Omfattende anlegg

Prosjektet omfatter et hotell, 80 luksusvillaer, flere restauranter og kafeer, privat sykehus, kasino, spa og treningsanlegg.

Det hele blir plassert i fem soner.

I en sone ved sjøen skal det bli bygd en strandlagune og konferansearena. Sone to skal ha sykehus, sportsklubb og spill. I sone tre blir det hotell, spa og parkering.

Sone fire skal ha anlegg for tennis, friidrett, spa og klubbhus. Villaene og restaurantene havner i sone fem.

Del Castillo-familien eier tomtene

Ifølge omtale av prosjektet på nettsidene til Kokoon Invest, skal en del av anlegget være åpen for alle med gratis adgang, mens en annen og større del skal være forbeholdt gjester.

Eiendommen hvor anlegget skal ligge er eid av familien til Rafael Bello Del Castillo, som blant annet eier flere restauranter og en sportsklubb.

Tags