Trøbbel for norsk gigantprosjekt på Gran Canaria

Byggeplaner: Kokoon, som var tenkt å bli Europas første sju-stjerners feriekompleks med beliggenhet i Arguineguin på Gran Canaria, kan bli anmeldt av aksjonærene og trukket inn for retten.

Planen var at luksusanlegget skulle dekke et stort landområde i Arguineguin. Ill: Kokoon Invest / Canariajournalen

I et kjempeoppslag på torsdag skriver avisa Bodø Nu at 60 millioner kroner skal være skutt inn i prosjektet av investorer, ifølge administrerende direktør i Kokoon, Ernst Pedersen, men det første spadetaket er ennå ikke tatt.

Norske og britiske aksjonærer forbereder nå angivelig politianmeldelse og søksmål mot Per Jacob Solli, som startet prosjektet, og Kokoon, ifølge avisartikkelen. Norske og britiske kjendiser er trukket inn i prosjektet.

Luksusanlegget skulle angivelig få hotell, 80 luksusvillaer, flere restauranter og kafeer, privat sykehus, kasino, spa og treningsanlegg. Ved sjøen skulle det ligge en strandlagune og en konferansearena.

Solli skal ha startet 23 selskaper knyttet til Kokoon, og 17 av disse skal nå være oppløst.

Ernst Pedersen benekter overfor Bodø Nu at han har vært med på å lure folk, og sier at det har vært problematisk å få prosjektet i land. Solli vil ifølge avisa ikke uttale seg om Kokoon, og viser til Pedersen.

Tags