Kanariøyene ber om pristak på fly til fastlandet

Presidenten på Kanariøyene ber utviklingsdepartementet i Spania om å sette et pristak for flybilletter mellom Kanariøyene og det spanske fastlandet.

Iberia, Vueling og Air Europa står i dag for mesteparten av flytrafikken fra Kanariøyene til byer i Spania. Foto: Hugo Ryvik.

Konkurransen for disse flyruter fungerer ikke i dag, verken når de gjelder priser eller kvaliteten på tjenester, sier Kanariøyenes president, Paulino Rivero, i et intervju med nyhetsbyrået Efe.

Den kanariske regjeringen har utviklingen av priser og frekvens for flyruter mellom Kanariøyene og fastlandet etter at Spanair gikk konkurs, og mener at utviklingen ikke er bra.

Ifølge Rivero har den spanske regjeringen støtte i lovverket for å sette slike krav til flyselskapene. En billett mellom Kanariøyene og fastlandet kan ikke koste 600 euro, det er absurd, sier Rivero.

Presidenten er også bekymret for at de store nedbemanningene og kuttene i flyruter som Iberia skal gjøre kan ramme Kanariøyene.

Det er hovedsakelig Iberia, Air Europa og Vueling som flyr mellom Kanariøyene og det spanske fastlandet i dag.

Canariajournalen har i dag gjort et testsøk på Tubilete.com for flybilletter mellom Gran Canaria og Madrid, og fått fram priser på drøyt 80 euro som lavest på et par avganger i desember.

Stort sett ligger prisene fra 144 euro og oppover til rundt 200 euro.

For registrerte fastboende på Kanariøyene er det halv pris av dette.

Etter at Spanair gikk konkurs er flyrutene til Kanariøyene redusert med 16 prosent, noe som har bidratt til at det har kommet drøyt ti prosent færre turister fra det spanske fastlandet.

Tags