Iberia-kutt kan ramme flyforbindelser til Kanariøyene

Det spanske flyselskapet Iberia skal fjerne 4500 av 20 0000 arbeidsplasser og kutte i flyrutene for å spare penger. Kanariøyene kan bli rammet.

Iberia taper 12 millioner kroner hver dag, og må spare i alle ledd for å ha håp om å overleve. Foto: Wikimedia Commons

Det er ikke bare SAS av flyseslskapene som sliter med blodrøde tall på bunnlinjen for tiden. Pengene fosser ut av Iberia også.

Fra januar til september har selskapet tapt en sum som tilsvarer over 1,9 milliarder norske kroner. Hver dag renner drøyt 12 millioner kroner ut av selskapet, melder nyhetsbyrået IFE.

Nå skal Iberia gjøre et kjempeløft i et forsøk på å bli lønnsomt. En sparepakke med omfattende tiltak i alle deler av forretningsdriften er vedtatt

En av fem arbeidsplasser forsvinner

Det mest dramatiske er at over 20 prosent av arbeidsstyrken skal høvles bort, og at flyvningene skal reduseres med 15 prosent i 2013. Selskapet skal legge vekt på de mest lønnsomme rutene.

Innen 2015 skal Iberia ha 25 prosent færre fly. Lønningene skal ned med 25-35 prosent.

Selskapets ledelse går inn for å bli enig med fagforeningene om gjennomføring av nedbemanningene innen 31. januar.

Kanarisk bekymring

200 av 860 Iberia-arbeidsplasser på Kanariøyene står i fare for å forsvinne, ifølge Canarias7.es. Det er foreløpig ikke klart hvilke flyruter som vil bli påvirket av innstrammingene.

Kanariøyenes viseminister for turisme, Ricardo Fernandez de la Puente, uttrykker bekymring for at Kanariøyene skal bli rammet, skriver diariodeavisos.com.

Ikke bare fordi det kan gå ut over den viktigste næringen, turismen, men også fordi innbyggernes mobilitet kan bli dårligere.

Den baleariske regjeringens talsmann, Rafael Bosch, uttrykker samme bekymring, ifølge Efe.

Skal tjene penger i 2015

Planen til Iberia er å konkurrere med lavprisselskaper på kortdistanse og langdistanse.

I 2015 skal selskapet ha en gevinst på 4,4 milliarder kroner hvis ledelsen når sine mål.

Tags