Norwegian oppretter base på Gran Canaria

Flyselskapet Norwegian åpner en base for kabinansatte, piloter og fly på Gran Canaria i oktober.

David Opsahl Moldskred er sjef for Norwegians kabinansatte på Gran Canaria. Mange av de ansatte i Norwegians nye base er tidligere Spanair-ansatte. Foto: Norwegian

Denne vintersesongen har Norwegian utvidet med en rekke nye flighter mellom Kanariøyene og Skandinavia. Det har ført til at det norske flyselskapet oppretter en egen base på Gran Canaria.

– Vi har offisiell åpning av basen med vår første flyvning på søndag, sier David Opsahl Moldskred, basesjef for kabinmannskapet på Gran Canaria til Canariajournalen.no.

70 prosent av de ansatte er spanjoler

84 kabinansatte og flere piloter er ansatt på Gran Canaria-basen. Cirka 70 prosent av de ansatte er spanjoler, resten er skandinaver.

– Mange av de som er ansatt her har jobbet i konkursrammede Spanair tidligere, forteller Moldskred.

Kontorlokaler og rom for flybesetningen er nå etablert på Gran Canarias flyplass.

23 avganger fra Kanariøyene på lørdager

Norwegian skal ha to og et halvt fly permanent knyttet til basen på Gran Canaria.

Selskapets flytrafikk mellom Kanariøyene og Skandinavia er denne vinteren så intens at det på lørdager er 23 avganger fra, og 22 ankomster til, Kanariøyene.

I vinter har Norwegian startet nye direkteruter til Las Palmas fra Evenes, Haugesund, Rygge, Tromsø,  Ålesund, Karlstad, Malmö, Umeå, Billund og Oulu.

I tillegg er det opprettet flere avganger fra Oslo, Torp, Bergen, Trondheim, Stavanger, Stockholm og Köbenhavn.

Nye baser er et ledd i Norwegians strategi

– Å åpne baser utenfor Skandinavia er en del av Norwegians langsiktige strategi for å posisjonere seg i en stadig mer konkurranseutsatt bransje der flere aktører har gått konkurs den siste tiden, sier Lasse Sandaker-Nielsen, informasjonssjef i Norwegian, til Canariajournalen.no.

Han peker på at det er helt avgjørende å senke kostnadene for å kunne overleve og trygge eksisterende arbeidsplasser.

Tidligere i år åpnet Norwegian en base i Malaga, noe Sandaker-Nielsen hevder har vært en suksess.

– Vi både tror og håper at erfaringene fra Malaga lett vil overføres til Las Palmas. Ved å åpne base på Las Palmas har vi mulighet til å tilby enda flere direkteruter til og fra Skandinavia. Vi utelukker ikke at det kan komme flere ruter etter hvert, sier Sandaker-Nielsen.

Norwegian mellom Kanariøyene?

Hvorvidt Norwegian snuser på hjemmemarkedet på Kanariøyene etter at Islas Airways la ned sine ruteflyvninger mellom øyene denne måneden, er ikke kjent.

Konkurrenten Ryanair har meldt interesse for å gå inn i dette markedet, og med en base på plass er det ikke utenkelig at Norwegian også kan være interessert.

– Vi får komme tilbake til eventuelle flyvninger mellom øyene på et senere tidspunkt. Akkurat nå legger vi vekt på baseåpningen, sier Norwegians informasjonssjef.

Ifølge kanariske myndigheter skal et nytt selskap som kan overta Islas markedsandel på 25 prosent på flyninger mellom Kanariøyene snart være på plass. Alternativt vil løsningen være at Islas Airways gjenopptar ruteflyvningene.

Tags