Spansk Høyesterett har i september og juli avlagt fire kjennelser mot tre timeshare-selskaper i Arguineguin, Puerto Rico og Playa del Inglés på Gran Canaria. I ett av tilfellene er saksøkeren norsk.
I alle de fire kjennelsene er timeshare-selskapene dømt til å annullere kontraktene og refundere kjøpesummene.
Kjennelsene begrunnes med at kontraktene har ubegrenset varighet, mens loven sier at de skal ha en varighet på mellom 3 og 50 år.
Denne begrunnelsen ble første gang gitt av Høyesterett i en dom fra 2015, der den norske kvinnen Tove Irene Grimsbo vant sin sak mot timeshare-selskapet Anfi del Mar på Gran Canaria.
Dommen dannet presedens, og har blitt fulgt av en rekke lignende kjennelser, de fleste mot Anfi del Mar.
Den ene av de siste kjennelsene i Høyesterett er mot Tasolan SL, som eier timeshare-anlegget Palm Oasis i Playa del Ingles, fremgår det av domsarkivet til Poder Judicial på internett.
Her ble timeshare-kundene, omtalt i domsarkivet som nordmennene Lina og Jenaro, tilkjent 171.380 norske kroner for kontraktsbeløpet pluss 73.000 kroner som ble forhåndsbetalt, til sammen 244.380 kroner, pluss renter fra datoen da søksmålet ble levert inn.
Kontrakten ble inngått i 1999. Dommen er fra 21. juli. Dette ser ut til å være det første tapet i Høyesterett for Tasolan.
I en annen dom i Høyesterett datert 14. september tapte Anfi del Mar i Arguineguin en tilsvarende sak.
Anfi ble dømt til å betale tilbake kjøpesummen på 31.548 britiske pund for en timeshare-kontrakt på Club Puerto Anfi inngått i 2009.
Saken var først oppe i lokalretten i San Bartolome de Tirajana i 2012, deretter i provinsretten i Las Palmas i 2014.
Anfi tapte også en sak i Høyesterett 21. juli som gjaldt to timeshare-kontrakter inngått i 2003 og 2006. Saksøkerne ble tilkjent 38.476 britiske pund pluss renter.
Den fjerde kjennelsen ble avlagt 15. september mot Vista Amadores SL, Puerto Calma Marketing SL og Puerto Rico SA. Disse hadde fem timeshare-anlegg i Puerto Rico, som nå eies av Holiday Club.
Saksøkeren, det vil si timeshare-kunden, er tilkjent 230.000 britiske pund pluss 3.500 pund som ble betalt inn på forhånd, noe som også strider med lovverket, og renter.
Kontraktene ble inngått i 2001, 2002 og 2003.
Canariajournalen.no har kjennskap til at mange nordmenn har pågående søksmål, eller vurderer å gå til søksmål, mot Anfi del Mar, som har tapt 16 slike saker i spansk Høyesterett siden januar 2015.
Det er også hundrevis av søksmål fra timeshare-kunder fra andre nasjoner mot timeshare-selskaper på Kanariøyene.
Anfi-kjøperen har nå overnattingsplasser for 18.000 mennesker
Lyng-familien har solgt seg ut av timeshare-anlegget Anfi del Mar på Gran Canaria
Ny norsk seier i Høyesterett mot timeshare-selskap
Hvordan bli kvitt innpåslitne timeshare-selgere
Norsk kvinne fikk endelig timeshare-oppgjøret hun har ventet på så lenge
Oversikt over Anfis tap i domstolene.
31. mai 2016: 41.854 britiske pund tilkjent saksøkeren
I tillegg kommer en rekke saker som foreløpig bare har vært oppe i første rettsinstans.