Viruskrisen får søk etter boliger med balkong eller hage til å skyte i været

CORONA-KRISEN: Søk etter boliger med balkong, terrasse eller hage har økt med 40 prosent i Spania etter at portforbudet ble lovfestet 15. mars, ifølge boligportalen Fotocasa.

Hus med hage på landet er spanjolenes nye boligdrøm. Foto:free-photos

Spanjolene har mer enn noen sinne blitt opptatt av hva de verdsetter og hva de savner i hjemmene sine, skriver Fotocasa i en pressemelding.

Søk som kun viser treff på boliger med balkong, terrasser eller hager har økt med 40 prosent, viser en studie de har laget over boligsøk siden 18. mars.

Fotocasa påpeker at boligene vil prioriteres høyere enn noen gang før av spanjoler. Sammenlignet med skandinaver, har de hittil lagt liten vekt på boligene og vært mer opptatt av det sosiale livet utenfor hjemmene, noe klimaet tillater i langt større grad enn i skandinaviske land.

Mange spanjoler oppdager i disse dager at boligene ikke er tilpasset mye hjemmetid, ifølge Fotocasa. De som som leter etter ny bolig vil i legge inn nye kriterier som ikke var aktuelle tidligere, påpekes det. Slik som store utearealer.

Tidligere har søkeordet hage vært mer brukt enn balkong og terrasse.

Det søkes 40 prosent mer enn tidligere på boliger med hage, men søk på balkong og terrasse har økt like mye.

Fortsatt er det 128 prosent flere søk på hage enn på balkong og terrasse.

Trenden med mange hagesøk viser at flere spanjoler er villige til å forlate byene og bosette seg i områder som ikke er så tettbebodde, slår Fotocasa fast.

Tags