Boligprisene har startet fallet på Kanariøyene

De gjennomsnittlige takseringsprisene på boliger på Kanariøyene falt fra fjerde kvartal 2019 til første kvartal 2020.

Leilighet i Las Palmas. Foto: Canariajournalen

Sammenlignet med første kvartal 2019, var det en prisoppgang på 1,8 prosent

Prisnivået lå på 1354 euro per kvadratmeter, viser statisikk fra takseringsselskapet Tinsa.

I forhold til perioden oktober-desember i fjor, lå prisnivået i perioden januar-mars  0,8 prosent lavere.

I provinsen Santa Cruz de Tenerife (Tenerife, La Palma, La Gomera og El Hierro) var det  en prisøkning på 2,6 prosent fra første kvartal i 2019 til  1326 euro per kvadratmeter. Fra fjerde kvartal 2019 steg prisene med 0,2 prosent.

Provinsen Las Palmas (Gran Canaria, Fuerteventura og Lanzarote) hadde en økning op 1,1 prosent til 1372 euro per kvadratmeter. Fra fjerde kvartal i fjor var det en nedgang på 1,6 prosent.

Corona-krisens restriksjoner vil begynne å få negativ effekt på boligprisene i de kommende prisrapportene fra Tinsa, understreker selskapets forskningsavdeling i en pressemelding

Rapporten som kom nå, reflekterer prisutviklingen før effekten av krisen virker inn, påpekes det.

Den negative utviklingen vil med stor sannsynlighet fortsette de kommende månedene, skriver Tinsa.

Prisendringene vil, uansett varigheten av, og styrken på krisen, blir så vesentlige at  det blir snakk om et nytt paradigme for boligprisene i tiden fremover, står det i pressemeldingen.

Gjennomsnittsprisene i Spania i årets første kvartal, steg med 2,5 prosent fra samme kvartal i fjor til 1383 euro per kvadratmeter, og steg med  0,7 prosent fra fjerde kvartal i fjor.

Prisene har steget 14 kvartaler på rad. De ligger nå 15,5 prosent høyere enn  bunnivået under den økonomiske krisen, men fortsatt 32,5 prosent lavere enn toppnivået som ble nådd i 2007.

Tags