Færre dyr avlives ved hovedmottak for etterlatte kjæledyr

Tidligere ble cirka sju av ti hunder og katter som kom inn til dyremottaket Albergue de Bañaderos i Arucas nord på Gran Canaria avlivet. I år ble over halvparten adoptert.

Flere av hundene som kommer inn til dyremottaket Albergue de Bañaderos blir adoptert og får leve videre, færre, men fortsatt mange, blir avlivet. Arkivfoto

Dyremottaket, som er offentlig og underlagt øyrådet på Gran Canaria, får inn 3000-4000 hunder og katter årlig.

Det har hatt rykte på seg for å være en slakteplass for etterlatte dyr fordi andelen som har blitt adoptert har vært lav.

Første driftsår i ny regi

Etter en omlegging der det offentlige selskapet Gesplan overtok driften, er andelen dyr som ble avlivet redusert med 16,1 prosent i 2017, ifølge en erklæring i går fra miljøminister Miguel Angel Rodriguez.

Adopsjonsraten er løftet til 53,5 prosent for hunder og 51,7 prosent for katter.

Har fått inn 3404 dyr i år

Det er anslått at cirka 10 000 hunder og katter etterlates hvert år på Gran Canaria. I år har det kommet inn 2770 hunder og 634 katter til Albergue de Bañbaderos.

1482 av hundene og 328 av kattene er adoptert bort. 126 hunder og 17 katter kom tilbake til sine eiere. 222 hunder og 96 katter har dødd av naturlige årsaker.

Sju av ti dyr er levert til hoveddyremottaket av de forskjellige kommunenes dyrefangere. 456 hunder og 231 katter ble funnet på offentlige veier og levert inn.

208 hunder og 18 katter ble levert direkte av eiere som ikke lenger kunne ta vare på dem. Fra oktober av ble det slutt på at eierne kan levere direkte, de må går til kommunen de bor i hvis de vil levere inn dyrene sine.

Forbedringer og veterinærsenter

Investeringer er gjort i år for å forbedre senteret, og neste år skal ytterligere 190 000 euro investeres i forbedringer.

Det blir også startet et opplæringssenter for videreutdanning av veterinærer i årets første kvartal for å øke adopsjonen. Målet på lang sikt er at ingen dyr skal måtte avlives. Veterinærsenteret vil bidra til en kraftig reduksjon i tiden dyrene må oppholde seg i mottaket, ifølge Rodriguez.

Alle dyrene som kommer inn får en grundig helsesjekk og nødvendige vaksinasjoner, medisiner og medisinsk behandling.

Det skal være et midlertidig oppholdssted, ikke et sted der dyrene oppholder seg over lang tid, understreker Rodriguez. Investeringen som er gjort og skal gjøres skal også bidra til at dyrene får et bra opphold den tiden dyrene er i mottaket.

Tags