De første flypassasjerene med digitalt covid-19-pass skal fly til Kanariøyene

Corona-krisen: Den første flyvningen der passasjerene er utrustet med det digitale covid-10 helsepasset Hi + Card, skal gå til Kanariøyene.

Kanariøyene er først ute med å teste digitalt turistpass Foto:unwto

Helsepasset, som brukes i form av en mobilapp, skal garantere at de reisende er fri for covid-19, ifølge verdens turismeorganisasjon (UNWTO).

Kryptert helseinformasjon som er akkreditert av helsemyndighetene skal kunne lastes inn i appen på en sikker måte, fremgår det av en pressemelding.

Dette skal bidra til å reetablere Kanariøyene som et trygt reisemål for turister, og til gjenåpning av flyforbindelser, uttaler Kanariøyenes turistminister, Yaiza Castilla

Innovasjon blir en hjørnesten for å gjenopprette turismen, påpeker UNWTOs generalsekretær, Zurab Pololikashvili.

Han hevder at reising aldri vil bli som før - det vil bli tryggere.

Ordningen fjerner faren for forfalskning av helsedokumenter, hevder Antonio López de Ávila, grunnlegger av Hi + Card og administrerende direktør for selskapet TDDS.

Denne pilotflyvningen skal finne sted i juli.

Tanken er, ifølge Castillo, at Kanariøyene kan bli et globalt laboratorium for regenerering av turisme, med etablering av gjennomgående prosesser i hele verdikjeden.

Protokoller skal skapes og valideres for hver enkelt tjeneste for å minimalisere helserisikoen for turistene.

Kanariøyene blir den første regionen i Spania som presenterer en slik gjennomgående prosess for regenerering av turismen. 

UNWTOs avdeling for digital informasjon og overgang kjører et prosjekt for å minimalisere covid-19-risikoen for reisende med hjlep av et  sporingssystem og teknologi, og Hi + Card er en av løsningene som støttes.

Helseappen er et globalt, kanarisk initiativ som er knyttet til et kanarisk forretningscluster for innovasjon, Turisfera, og lansert av Tourism Data Driven Solutions (TDDS) i samarbeid med UNWTO.