Byråkratisk krøll truer byggingen av enorm badepark på Gran Canaria

Det ikke er fornuft i å fortsette prosjektet hvis det kommer flere byråkratiske hindringer i veien for byggingen av verdens største badeparker sør på Gran Canaria, advarer Wolfgang Kiessling, president i selskapet Loro Parque.

Slik skal badeparken ved Playa del Ingles ligge - hvis den blir noe av. Ill: Loro Parque

I en pressekonferanse i dag uttalte Kiessling at han har et intenst ønske om å bygge badeparken.

Hvis han får lisensen i dag og noen kan fjerne hans frykt for å bli stoppet enda flere ganger, vil selskapet jobbe dag og natt for å åpne parken om to år, sa han.

Prosjektet har gang på gang støtt på byråkratiske og juridiske hindringer, deriblant et søksmål fra et selskap med interesser på det samme området.

Tre år har gått

Kiessling kan ikke begripe hvorfor det har gått tre år siden han kjøpte tomten i El Veril ved Playa del Inglés for å bygge badeparken uten at det ennå har vært mulig å ta det første spadetaket.

Nå venter selskapet på en tillatelse fra San Bartolome de Tirajana kommune for å start på det første arbeidet som må gjennomføres, en kanalisering av en ravine.

Venter på den siste tillatelsen fra kommunen

Kiessling synes det er ufattelig at tillatelsen ikke foreligger ennå, til tross for at alt annet er klart til å begynne, regionsregjeringen ar erklært prosjektet å være av særlig interesse for det kanariske samfunnet, og øyrådet på Gran Canaria anser det for å være av generell interesse.

100 millioner euro skal investeres i et anlegg som ventes å trekke 500.000 ekstra besøkere til Gran Canaria hvert år, ifølge Kiessling.

Tvist mellom kommunen og øyrådet

Ordføreren i San Bartolome de Tirajana kommune, Marco Aurelio Pérez, og presidenten i øyrådet på Gran Canaria, Antonio Morales, legger mer eller mindre skylden på hverandre for at tillatelsen til å legge ravinen i kanal ikke er gitt.

Morales uttalte i dag at til pressen at det har gått seks måneder, og han kan ikke forstå hvorfor tillatelsen ikke er gitt av kommunen.

Han peker på at kommunen etter seks måneder har reist et spørsmål om endring av den territoriale klassifiseringen, selv om to forskjellige avdelinger av konsistoriet sier at de ikke trenger dette.

Videre at det vil ta cirka 15 arbeidsdager hvis det blir nødvendig å forholde seg til klassifiseringen.