Arkeologiske funn stopper ikke bygging av ny badepark på Gran Canaria

Byggeplaner: Nylig ble det kjent at det er gjort arkeologiske funn på en tomt hvor det skal bygges en enorm badepark i El Veril ved Playa de Inglés på Gran Canaria. I dag ble det klart at funnene ikke stopper byggingen.

Slik er det tenkt at badeparken skal bli. Ill: Loro Parque S.A. / Canariajournalen

Dette kom fram i forbindelse med et møte og en befaring på tomten i dag med teknikere fra Kanariøyenes regjering og representanter for øyrådet på Gran Canaria og San Bartolomé de Tirajana kommune, skriver avisen Canarias 7.

De arkeologiske funnene, blant annet boliggrotter og rester av keramikk fra urbefolkningens tid, ligger i et planlagt grøntområde i badeparken, og vil trolig bli bygd inn som en severdighet.

Det berører bare to prosent av det totale arealet for badeparken.

Selskapet Arqueocanarias skal i løpet av to uker komme med en detaljert rapport om funnene.

Nøler med å gi tillatelse?

Gran Canarias president, Antonio Morales, oppfordrer ordføreren i kommunen, Marco Aurelio Perez, til å gi tillatelse til byggearbeid på offentlig mark i El Veril. Det er snakk om en ravine som skal legges i kanal.

Han hevder at denne tillatelsen kunne vært gitt så langt tilbake som i september, og at det er det eneste som gjenstår for at byggearbeidene kan starte.

En av Europas største

Badeparken blir en av Europas største. Byggestart er forsinket på grunn av diverse administrative og juridiske hindringer som nå skal være ryddet av veien.

Etter den opprinnelige planen skal parken være ferdig i 2018.

Badeparken skal ligge mellom motorvei GC-1 og kystvei GC-500, rett ved turistanleggene i Playa del Inglés.

Den bygges over samme lest som Siam Park på Tenerife, med thailandsk tema, men blir betydelig større.

175 mål tomt

Tomten i El Veril er 175 000 kvadratmeter stor. Badeparken på Tenerife er 15 000 kvadratmeter stor.

Den nye badeparken får et bølgebasseng med en 160 meter lang sandstrand hvor du kan surfe. Det blir 13 forskjellige, eventyrsorienterte vannsklier, basseng og kunstige elver.

Planer om et hotell i parken fins også.

Utbyggerne er Kiessling-familien, som driver Siam Park og Loro Parque på Tenerife, og er åpner et gigantisk akvarium i Las Palmas i september.

De anslår at badeparken vil få opptil 500.000 besøkere allerede første driftsår.

Tags