Byggingen av hurtigbusslinjen i Las Palmas starter mandag

Metroguagua er en ny spesialbusslinje i Las Palmas som skal få ekstra stor passasjerkapasitet og egne filer å kjøre i slik at persontransporten gjennom sentrum går i ekspressfart. På mandag starter byggingen.

Metroguagua, den nye offentlige hurtigtransporten som skal etableres i Las Palmas. Foto: Guaguas Municipales

Busslinjen får også prioritet i trafikklys og opphøyde perronger for av- og påstigning. Bussene får plass til 200 passasjerer

Avgang skal skje hvert femte minutt. Det blir 20 holdeplasser med maksimalt 500 meters mellomrom og 17 busser som skal holde en marsjfart på 20 kilometer i timen på den 11,7 kilometer lange strekningen.

Gjennom hele byen fra nord til sør

Bussene kan raskt frakte deg fra borgen Castillo de La Luz og havneområdet i den ene enden av sentrum, forbi Santa Catalina-parken og Canteras-stranden gjennom sentrum til hovedbusstasjonen i San Telmo, videre til bydelen Vegueta, forbi sykehuset Hospital Insular de Gran Canaria til Hoya de Plata i den sørlige enden av byen.

Det blir billettautomater ved holdeplassene og lett påstigning for rullestolbrukere.

Busslinjen kan bli svært praktisk også for folk som kjører bil til Las Palmas, men kvier seg for å kjøre i bytrafikken og lete etter parkeringsplass:

Hvis du kommer fra sør kan du parkere ved Carrefour-supermarkedet som ligger i nærheten av motorveien lengst sør i Lass Palmas og stige på Metroguagua i Hoya de la Plata.

Busslinjen skal være ferdig i 2021, og budsjettet er 8,3 millioner euro.

Starter i Pio XII

Arbeidet starter i Pio XII-gaten og skal gå i etapper gjennom Doramas-parken og Mesa y López-avenyen for å forstyrre trafikkflyten i byen minst mulig, ifølge en pressemelding fra Las Palmas kommune.

En brosjyre skal distribuere til innbyggere og forretninger i Pio XII-området med informasjon om når og hvor arbeidet skal pågå, og alternative reiseruter.

Du skal angivelig kunne krysse Pio XII-gaten fra alle kryssende gater hele tiden mens arbeidet pågår, men bilførere anbefales å kjøre alternative ruter via Avenida Marítima og Paseo de Chil.

I forbindelse med byggingen sjal det også lages bredere fortauer og forbedringer for syklister og fotgjengere en del steder langs busslinjen.

Tags