Las Palmas får nesten 50 kilometer med nye sykkelstier

Las Palmas kommune ønsker å investere 2,5 millioner euro i nye sykkelveier, og har oppdatert sin plan for en utvidelse av den totale distansen mot 50 kilometer med nye sykkelstier og sykkelfiler.

Nå blir Las Palmas en sykkelvennlig by med nye og bedre sykkelstier. Foto: Ayuntamiento de Las Palmas

Las Palmas kommune planlegger å starte den første fasen av byggearbeidene i år, da 28 kilometer med nye sykkelveier vil bli opprettet.

Disse vil bli både bredere og bedre enn de eksisterende, og kommunen håper at forbedringene vil gjøre antall personer som velger å sykle i byen blir tidoblet.

Trafikkdirektør José Eduardo Ramírez og generaldirektøren Heriberto Dávila presenterte tirsdag en oppdatert reguleringsplan for sykkelstier i byen. Den opprinnelige planen er fra 2013.

Planen spesifiserer at de nye sykkelveiene og sykkelstiene bør være fra 2,3 til 2,5 meter brede med trafikk i begge retninger. Filene vil også være lettere å gjenkjenne enn tydelige.

Dessuten vil det bli fysiske skiller som gjør det vanskeligere for biler å krysse over i sykkelstiene.

- Slik situasjonen er nå, så vet en fotgjenger som går i Mesa y Lopez om han går i gata, på et fortau eller på en sykkelbane, sier José Eduardo Ramírez.

Den andre fasen av byggearbeidene skal starte i 2018: da skal det bygges ytterligere 23 kilometer med sykkelfiler og -veier.

- Vi vil ikke ha noen flere gangveier og eller ingen flere leder for sportssykling. Hva vi ønsker å investere i, er infrastruktur som gir et reelt alternativ for (miljøvennlig) bevegelse i byen, konkluderte José Eduardo Ramírez.

Tags