Byggingen av hurtigbusslinjen i Las Palmas starter i sommer

Byggestarten for en ny, rask busslinje, Metroguagua, mellom gamlebyen og Canteras i Las Palmas blir i sommer, ifølge Las Palmas kommune. Busslinjen skal være ferdig i 2021.

Ordfører Augusto Hidalgo og transportsjef José Eduardo Ramírez under presentasjonen av Metroguagua. Foto: Las Palmas kommune

Budsjettet for byggingen er på 8,3 millioner euro, kom det frem under en presentasjon av prosjektet på torsdag, ledet av ordføreren i Las Palmas, Augusto Hidalgo.

Anbudene skal sendes ut i løpet av de nærmeste ukene.

Dedikerte kjørebaner

Den nye busslinjen får dedikerte kjørebaner der det ikke skal være annen trafikk for å unngå kø, og vil gjøre det betydelig raskere å reise mellom gamlebyen Vegueta og de nyere områdene rundt Canteras og havneområdet i den andre enden av byen.

Bussene får også prioritet i lyskryss. 

De ser ut som en kombinasjon av buss og trikk uten skinner, og tar over 200 passasjerer. Avgang blir hvert femte minutt, så her skal det ikke bli mye ventetid på transporten.

Henger etter andre byer

Under presentasjonen ble det sagt at las Palmas er den eneste av Spania elleve største byer som ikke har et høykapasitetstilbud for offentlig persontransport.

Fotgjengere i byen skal angivelig også bli tatt hensyn til når busslinjen bygges:

Fortau skal gjøres bredere og sikrere, det blir nye sykkelbaner, strukturen for adgang til forskjellige områder skal fornedres og landskapsområder skal forbedres.

Arbeidet er omfattende, og vil virke inn på trafikkflyten i byen mens det pågår. Kommunen lover å gi innbyggerne god informasjon i god tid om hvor det er begrensete fremkommelighet og omkjøringer og alternative ruter.

Se en 3D-animert video av holdeplasser for den nye linjen 

Metroguagua
Metroguagua skal gå tvers gjennom Las Palmas i hurtigbane. Foto: Las Palmas kommune

Tags