Nå starter reparasjonene etter skogbrannen på Gran Canaria

Parador-hotellet i Tejeda ble sterkt skadet i den store skogbrannen som herjet på Gran Canaria i september. Reparasjonene starter om to dager og skal være ferdig om åtte måneder.

Brannen gjorde stor skade. En svensk kvinne omkom. Foto: Cabildo de Gran Canaria

Det meddelte den spanske regjerings delegat på Kanariøyene, Mercedes Roldós, til pressen i dag.

Se film: Svein Olav Haukedal filmet den voldsomme skogbrannen på Gran Canaria i september 2017.

Kvaliteten på bygningsstrukturen og brannmannskapenes raske inngripen skal ha forhindret at det ble større skader på hotellet.

Planter 3000 trær

Nyplanting av 3000 trær i de mest brannskadde områdene på tre hektar som er offentlig eie blir satt i gang 26. november, på treets dag, med hjelp av 1000 frivillige og i regi av øyrådet på Gran Canaria og Grupo Montañeros.

De som vil være med å plante trær kan registrere seg på www.grancanaria.com og bli med i busser som settes opp og avgår klokken ni om morgenen fra Fuente Luminosa i Las Palmas.

Ny brann i helgen

På søndag oppsto en ny skogbrann i Cazadores i Telde kommune som heldigvis raskt kom under kontroll.

Tre hektar ble berørt av brannen, som etter alt å dømme var forårsaket av en bonde som skulle svi av mark, ifølge avisen La Provincia.

Nylig plantet 150 ansatte i matvarekjeden Spar og deres slektninger 800 trær på et 6000 kvadratmeter stort område i Cortijo de Huertas ved Los Llanos de La Pez som ble rammet av brannen.

Tags