Finn prisnivået på boligleie i ny prisoversikt

Den spanske regjeringen lanserte tirsdag en prisoversikt for markedspriser på boligleie som er tilgjengelig for alle på internett. Her kan du finne prisnivået i områder du er interessert i.

Kartet er fra den nye prisindeksen, og viser prisnivået i ulike kommuner på Gran Canaria. Mørkere farge betyr høyere prisnivå.

Oversikten viser at Kanariøyene er et av pressområdene hvor prisene har steget mye de siste fire årene.

De andre pressområdene er Madrid, Barcelona, ​​Malaga, Valencia og Balearene.

Dyrest å leie i Mogan

Du kan gå inn helt ned på kommunenivå.

Indeksen viser for eksempel at  det er dyrest å leie bolig i Mogan kommune sørvest på Gran Canaria:

Leieprisen per kvadratmeter i Mogan kommune  ligger på 11,2 euro i gjennomsnitt, og varierer fra 7,5 til 15,2 euro. Dette er et svært populært boligområde for nordmenn.

Gjennomsnittsleien for leiligheter i boligblokker i Mogan ligger på 600 euro for boliger på 54 kvadratmeter, og varierer fra 425 til 825 euro, ifølge data fra 345 leieobjekter som ligger i indeksen.

Gjennomsnittsarealet for disse boligene i Mogan er 54 kvadratmeter, og de varierer fra 43 til 73 kvadratmeter.

Mer presis oversikt

Det har hittil ikke eksistert en god oversikt over reelle markedspriser på boligleie i Spania, skriver regjeringen i en pressemelding.

Oversikten tar kun for seg langtidsleie, ikke korttidsleie til turister, som har et langt høyere prisnivå.

11,2 millioner priser fra de siste fire årene er lagt inn i databasen, som skal oppdateres årlig med prisinformasjon fra 1,7 millioner eiendommer. 

Ifølge myndighetene er prisindeksen en pålitelig og presis kilde som er laget på vitenskapelig grunnlag, hvor det er lett å få en oversikt over leiepriser og prisutviklingen for leietakere, utleiere, boligmeglere og myndigheter.

Mange kilder

Du kan gå inn på dynamiske, interaktive kart for å finne leiepriser ulike steder.

Oversikten har data fra 33 662 seksjoner, 9842 distrikter, 7593 kommuner, 46 provinser og 15 autonome regioner, så her er det mulig å se prisene på flere nivåer.

Baskerland og Navarra  er foreløpig ikke inkludert, men det jobbes angivelig med å få inn data fra disse regionene også.

Data til prisindeksen hentes inn fra skatteverket, meglermarkedet, det nasjonale statistikkinstituttet (INE), eiendomsregisteret, og sentralbanken i Spania.

Lenker

Her finner du prisoversikten

Tags