ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 18. MARS 2017 - SIST ENDRET 30. APRIL 2022
Her ligger snøen i fjellene på Gran Canaria i dag. Foto: Cabildo de Gran Canaria

Et kraftig tordenvær dro inn over Kanariøyene i dag og fjellveiene er snøhvite på Gran Canaria

Det dundret og braket nesten uten opphold på Gran Canaria fra 12-tiden til 15-tiden i dag. Snøen har lagt seg i fjellområdene.

ANNONSE

Uværet var varslet av værinstituttet Aemet, som utstedte gult varsel i dag for kraftig nedbør og torden fra 12 til 18.

Se filmsnutt fra tordenværet her.

I Agüimes sørøst på Gran Canaria, hvor det regnet mest, kom det over 50 millimeter nedbør frem til klokken 17 i dag, og i Maspalomas 24 millimeter. I Cruz Arinaga sto vannet en meter høyt på hovedveien og førte til at biler ble stående fast.

I de store turistområdene Maspalomas og Playa del Ingles sør på Gran Canaria regnet det mest om morgenen, i den grad at vannet flommet nedover trapper og gater og markedsplassen i Maspalomas ble oversvømt.

Svært uvanlig med haglvær i lavlandet

Oppe i fjellområdene på Gran Canaria haglet det i dag, og det gjorde også noen steder i lavere strøk, slik som Guayadeque, noe som er svært uvanlig.

Den største overraskelsen for mange var at det også haglet på Fuerteventura og Lanzarote. Snø har også lagt seg i fjellområder på Tenerife og La Palma.

Disse veiene er stengt på Gran Canaria per klokken 16.30 i dag på grunn av uværet: GC 120, 130, 134, 135, 150 og 160.

Temperaturene har holdt seg brukbart høye, med 21 grader i Puerto de Mogan i sørvest på Gran Canaria, hvor det ikke var registrert noe nedbør frem til klokken 14.30, og 22 i Las Palmas.

Dana er på besøk

Det er stormen Dana som har tatt seg en tur innom Kanariøyene, ifølge værinstituttet Aemet, og det er ventet at den vil påvirke været på øygruppen i fire dager fremover.

Denne værtypen karakteriseres av høy usikkerhet, ifølge Kanariøyenes meteorologiske forening. Været avhenger av lokale forhold, vinden, oppvarmingen på dagtid, luftfuktigheten i atmosfæren og mange andre faktorer.

Det betyr at regnet kan bøtte ned i store mengder i et område av Kanariøyene, og til og med komme snø i høyere strøk, mens det samtidig er strålende bade vær med solskinn noen få kilometer unna

Les også

Melder regnbyger i en uke fremover på Kanariøyene og snø i høyfjellet

Været gikk nesten amok på Kanariøyene i 2016

Kanariøyene byr på klima for herlige ferieopphold

Verdens beste klima finner du på Gran Canaria

Kanariøyene har jevnest temperatur og minst nedbør

ANNONSE

Snø på Gran Canaria

Slik ser fjellveier ut på Gran Canaria idag. Foto: Bomberos de Gran Canaria

ANNONSE
ANNONSER