Juni var bittelitt kjøligere enn normalt på Kanariøyene

Gjennomsnittstemperaturen på Kanariøyene i juni var litt lavere enn normalt, men det var langt ifra kaldt, og den behagelig varmen skal fortsette fremover.

Juni var litt kaldere enn normalt på Kanariøyene i år.

El Camisón på Tenerife.

I månedsrapporten fra Spanias meteorologiske institutt blir juni karakterisert som kaldere og fuktigere enn normalt.

Den gjennomsnittlige døgntemperaturen på øygruppen var 19,7 grader, 0,2 under gjennomsnittet for juni i referanseperioden 1991-2020.

Gjennomsnittlig døgntemperatur i den østlige provinsen Las Palmas (Gran Canaria, Fuerteventura og Lanzarote) var 20,9 grader.

I den vestlige provinsen Santa Cruz de Tenerife (Tenerife, La Gomera, La Palma og El Hierro), der det er høyere fjell, var gjennomsnittet 18,2 grader.

Dag- og nattetemperaturer

Gjennomsnittet på den varmeste tiden av dagen lå på 23,3 grader på Kanariøyene, 0,3 under det normale.

I provinsen Las Palmas lå det på 24,3 grader på dagtid, og i provinsen Santa Cruz de Tenerife på 22 grader.

Nattetemperaturen hadde på det laveste et gjennomsnitt på 16,1 grader på Kanariøyene, 17,5 i den østlige provinsen, og 14,5 i den vestlige provinsen.

Månedens varmeste notering

Månedens høyeste temperatur som ble målt på Kanariøyene av meteorologisk institutt var 31,2 grader.

Den ble registrert på 960 meters høyde ved hotell Las Tirajanas på Gran Canaria 29. juni.

Illustrasjon: Aemet

3,9 millimeter nedbør

Det kom i gjennomsnitt 3,9 millimeter regn, 142 prosent over det normale for måneden.

Ingen calima

Konsentrasjonen av sandpartikler fra Sahara i luften (calima) var det laveste for en junimåned siden Cams-modellen til EUs satellittbaserte tjeneste for klimaovervåking, Coperincus, startet måleserien i 2003, opplyser meteorologisk institutt i en melding på X.

Fortsatt nydelig vær

De siste to ukene har temperaturen stort sett ligget mellom 25 og 30 grader, og vil fortsette slik de neste seks-sju dagene, viser værmeldingen fra meteorologisk institutt.

Sør på det spanske fastlandet er det meldt betydelig høyere temperatur. Der er det farevarsler for høy temperatur denne uken.

Bli privatsponsor du også! Canariajournalen har valgt å ha alt innhold utenfor betalingsmurer, og finansierer driften med annonser og privatsponsorer, uten abonnement eller pressestøtte. Det koster å drive kvalitetsjournalistikk, og du kan hjelpe oss til å bli enda bedre: Bli sponsor, Vipps eller Swish en valgfri slant med penger: Vipps: 95 74 94 69. Swish: 070 2314 263. På forhånd takk for din støtte!

Tags