Smuglet kokain i halvt nedsenkbar farkost

VIIDEO: Spansk politi og tollvesen har slått til mot en halvt nedsenkbar farkost som de hevder smuglet kokain.

Farkosten befant seg cirka 500 kilometer vest for Cadiz i Sør-Spania, og begynte å synke da tollvesenets båt Fulmar nærmet seg.

Politiet hevder at mannskapet åpnet bunnventilene for å senke farkosten da de oppdaget tollbåten.

Mannskapet på fire, alle fra Colombia, ble reddet og arrestert, skriver nasjonalpoliteit, Guardia Civil og tollvesenet i en pressemelding.

Har skjedd før

Farkosten var av samme type som tidligere har blitt brukt til kokainsmugling, og blitt bordet av politiet i 2019 og 2023.

På grunn av dette, og på grunn av mannskapets oppførsel, tror politiet at det var en narkotikalast i dette fartøyet også.

Nå ligger den på bunnen av havet.

Politioperasjonen startet 24. juni, da narkotikapolitiet i USA informerte spansk politi om en mulig narkotikatransport med en slik type farkost.

Om morgenen den 26. juni ble den 20 meter lange farkosten oppdaget drøyt 500 kilometer vest for Cadiz.

900 kilo kokain ble dumpet i havet

I en parallell politioperasjon ble 900 kilo kokain samlet opp fra havet 370 kilometer fra Kanariøyene etter å ha blitt kastet over bord fra en båt da Fulmar nærmet seg.

Dette skjedde om morgenen 22. juni.

Først forsøkte båten å stikke av. Jakten pågikk i seks timer før narkotikasmuglerne måtte gi opp.

Spansk politi og tollvesen samarbeidet med britisk og amerikansk politi i operasjonene.

Etterforsningen i saken fortsetter, opplyses det i pressemeldingen.

Bli privatsponsor du også! Canariajournalen har valgt å ha alt innhold utenfor betalingsmurer, og finansierer driften med annonser og privatsponsorer, uten abonnement eller pressestøtte. Det koster å drive kvalitetsjournalistikk, og du kan hjelpe oss til å bli enda bedre: Bli sponsor, Vipps eller Swish en valgfri slant med penger: Vipps: 95 74 94 69. Swish: 070 2314 263. På forhånd takk for din støtte!