Fant 2,7 tonn kokain i fiskebåt ved Kanariøyene

Nasjonalpolitiet og tollagenter har beslaglagt 2,7 tonn kokain som ble funnet om bord i en fiskebåt ved Kanariøyene.

2,7 tonn kokain i fiskebåt ved Kanariøyene.

Kokainbeslaget losset på kaikanten.

Båten kom fra Venezuela og hadde kurs for Spania, skriver politiet i en pressemelding.

Mannskapet på ti, som antas å høre til et narkotikakartell, ble arrestert i aksjonen.

Etterforskningen av en kriminell organisasjon med sete i Venezuela startet tidlig i år i samarbeid med det amerikanske narkotikapolitiet, DEA.

Politiet hadde mistanke om at store mengder kokain ble smuglet i fiskebåter.

Etterforskningen avdekket i mars at en fiskebåt som seiler under venezualsk flagg skulle seile fra Venezuela til Spania lastet med en stor mengde kokain.

På bakgrunn av denne informasjonen, ble båten overvåket.

Det kom på det rene at den spanske organisasjonen i mottakerenden hadde planlagt å møte fiskebåten ute på havet 250 nautiske mil fra Tenerife med speedbåter, og frakte narkotikaen videre til land.

Fiskebåten fikk imidlertid problemer som gjorde at de ikke kunne komme til møtestedet i tide, og måtte returnere for å foreta reparasjoner. Et nytt forsøk skulle gjøres åtte-ti dager senere.

I samarbeid med fransk tollvesen, bordet spansk nasjonalpoliti fiskebåten, og 80 baller med 2,7 tonn kokain ble beslaglagt.

Bli privatsponsor du også! Canariajournalen har valgt å ha alt innhold utenfor betalingsmurer, og finansierer driften med annonser og privatsponsorer, uten abonnement eller pressestøtte. Det koster å drive kvalitetsjournalistikk, og du kan hjelpe oss til å bli enda bedre: Bli sponsor, Vipps eller Swish en valgfri slant med penger: Vipps: 95 74 94 69. Swish: 070 2314 263. På forhånd takk for din støtte!