Narkoklubb i Mogán skal ha solgt narkotika til turister

Guardia Civil i Puerto Rico i Mogán kommune sørvest på Gran Canaria har slått ned på en cannabisklubb som er mistenkt for å selge narkotika til turister.

Cannabisklubb stengt på Gran Canaria, to arrestert.

Politiets beslag.

En 23 år gammel mann som drev klubben og to andre, 22 og 29 år gamle, er arrestert.

Ingen av de tre har kriminelle rulleblad fra før, skriver politiet i en pressemelding.

Turister gjorde korte besøk

Etterforskerne fant ut at et stort antall personer, hovedsakelig utenlandske turister som hadde korte ferieopphold på Gran Canaria, oppsøkte cannabisklubben.

De hadde med seg narkotika når de forlot klubben noen få minutter etter at de gikk inn, hevder politiet.

Etterforskerne fikk også på det rene at to personer som de hevder drev med narkotikasalg, rekrutterte kunder som de tok med til klubben. Disse forlot også klubben igjen etter noen få minutter.

Annonser på internett

Klubben annonserte via søkomotorers annonsetjenester.

Den hadde egen profil på sosiale medier, hvor åpningstider var oppgitt, samt en video som viste nøyaktig hvordan man kunne finne klubben.

Startet overvåking

Politiet hevder at det slett ikke var en cannabisklubb, men et dirstribusjonssenter for narkotika.

Etter å ha fastslått dette, ble det startet overvåking av salget som pågikk.

Overvåkingen avslørte blant annet en gruppe turister som angivelig hadde med seg marihuana som de hadde kjøpt i cannabisklubben.

Etter dette hadde politiet tilstrekkelig med bevis til å gå til aksjon mot klubben, utføre husransakelser, og foreta arrestasjoner.

Fant cannabiskaker og «joints»

Det ble funnet 13 sjokoladekaker som angivelig inneholdt marihuana i lokalene.

Flere sigaretter som skal inneholde marihuana (joints), 732,8 gram marihuana, opptil 20 varianter av cannabisfrø, og 420 euro i kontanter ble også beslaglagt.

De arresterte skal fremstilles for en dommer.

Strenge vilkår

Cannabisklubber er tillatt i Spania, men cannabisen kan kun konsumeres inne i klubbens lokaler av klubbens registrerte medlemmer.

Kjøp og salg for profitt er forbudt.

Strategisk plan mot narkosalg

Etterforskningen startet etter at innenriksdepartementet i Spania aktiverte en Strategisk plan for politirespons i tilknytning til narkotikahandel i områder og senter for fritidsaktiviteter rettet mot turister.

Dette har blitt gjort etter forespørsler fra næringslivets reiselivssektor, som har klaget på at det drives narkotikasalg i deres nærområder.

Bli privatsponsor du også! Canariajournalen har valgt å ha alt innhold utenfor betalingsmurer, og finansierer driften med annonser og privatsponsorer, uten abonnement eller pressestøtte. Det koster å drive kvalitetsjournalistikk, og du kan hjelpe oss til å bli enda bedre: Bli sponsor, Vipps eller Swish en valgfri slant med penger: Vipps: 95 74 94 69. Swish: 070 2314 263. På forhånd takk for din støtte!