Ny fase i munnbindskandale på Kanariøyene

Den europeiske påtalemyndigheten (EPPO) har beordret en gjennomsøkning av lokalene til helsedepartementet på Kanariøyene i forbindelse med en munnbind-skandale.

Munnbindskandale for 4 millioner euro.

Munnbindsaken på Kanariøyene skaper store overskrifter i spansk presse.

Saken dreier seg om at helsemyndighetene under covid-krisen betalte fire millioner euro til en leverandør for én million munnbind som aldri ble levert.

Myndighetene har heller ikke klart å få pengene refundert, og det er mistanke om korrupsjon.

Saken blir kalt «munnbindsaken», og har i lang tid fått bred omtale i spansk presse.

To tidligere høytstående tjenestepersoner i helsemyndighetene er i søkelyset.

Nasjonalpolitiet leter i dag, torsdag, etter e-poster, filer, dokumenter og andre bevis i saken i den regionale regjeringens hovedkvarter, hvor helsedepartementet holder til, opplyser Europa Press.

En av de mistenkte kunngjorde på mandag at han benytter seg av retten til å ikke avlegge forklaring, med henvisning til at hans forsvarsadvokater ikke har fått tilgang til all dokumentasjon påtalemyndigheten har i saken mot ham.

Bli privatsponsor du også! Canariajournalen har valgt å ha alt innhold utenfor betalingsmurer, og finansierer driften med annonser og privatsponsorer, uten abonnement eller pressestøtte. Det koster å drive kvalitetsjournalistikk, og du kan hjelpe oss til å bli enda bedre: Bli sponsor, Vipps eller Swish en valgfri slant med penger: Vipps: 95 74 94 69. Swish: 070 2314 263. På forhånd takk for din støtte!