Turister utgjør 16 prosent av antall personer på Kanariøyene

I gjennomsnitt gjennom året befant 420 595 turister seg på Kanariøyene daglig i løpet av 2023, viser en rapport fra turistrådet.

Strandpromenaden ved Canteras i Las Palmas.

Strandpromenaden ved Canteras i Las Palmas.

Denne flytende befolkningen er 16 prosent av alle personer som befinner seg på øygruppen.

Det er en like høy andel som i 2017, men et større antall.

Summen av utenlandske turister og turister fra andre regioner i Spania i 2023 var 16,2 millioner på Kanariøyene i fjor, et rekordhøyt antall.

Tallene det første kvartalet av 2024, og en økning i antallet flyseter på cirka 10 prosent fra i fjor fremover i dette året, tyder på at det kan bli enda flere i år.

Kanskje så mange som 17 millioner, tyder prognoser fra flere hold på.

Turistrådet har brukt tall fra den offisielle turismeundersøkelsen Frontur og den gjennomsnittlige lengden på oppholdene i beregningen.

I gjennomsnitt var det 2,65 millioner mennesker på Kanariøyene dag for dag i fjor når innbyggere og turister slås sammen.

Under covid-pandemien i 2020 var turisttallene nede i 7,5 prosent av innbyggertallet.

Turisttall øy for øy

  • Lanzarote: 31,9 prosent av innbyggertallet.
  • Fuerteventura: 32,1 prosent.
  • Tenerife: 14 prosent.
  • Gran Canaria: 12 prosent.

Det har ikke blitt gjort noen studier for turistenes mijlø-, natur- og forbruksbelastning på Kanariøyene, slik at det mangler kunnskap på dette området.

Turistrådet opplyser at ni av ti turister overnatter i områder som utgjør 1,76 prosent av Kanariøyenes areal.

Turismen genererer 35 prosent av Kanariøyenes bruttonasjonalprodukt og 40 prosent av sysselsettingen.

I går deltok over 60 000 mennesker i protesttog mot mer masseturisme på Kanariøyene.

Demonstrasjonene foregikk i de største byene på de åtte befolkede Kanariøyene, i Madrid, Barcelona, Granada og Malaga på det spanske fastlandet, og i Berlin og London.

Bli privatsponsor du også! Canariajournalen har valgt å ha alt innhold utenfor betalingsmurer, og finansierer driften med annonser og privatsponsorer, uten abonnement eller pressestøtte. Det koster å drive kvalitetsjournalistikk, og du kan hjelpe oss til å bli enda bedre: Bli sponsor, Vipps eller Swish en valgfri slant med penger: Vipps: 95 74 94 69. Swish: 070 2314 263. På forhånd takk for din støtte!