Storsvindel med medisinsk cannabis avslørt

Ni personer er arrestert, to av dem på Tenerife, på mistanke om svindel med medisinsk cannabis for over 645 millioner euro.

Ofrene kommer fra 35 land, ifølge politiet.

Svindelen gikk ut på falske investeringer i bedrifter som drev med planter for medisinsk cannabis, opplyser nasjonalpolitiet.

Svindlerne brukte mye ressurser på markedsføring og annonsering, og deltok flittig på messer og andre arrangementer for å lokke til seg ofre.

Det ble lokket med gevinster på 70-170 prosent per år.

Bankkontoer med rundt fem millioner euro, 116 300 euro i kryptovaluta, 106 000 euro i kontanter og ti eiendommer til en verdi av 2,6 millioner har blitt sperret.

Smykker, verdifull kunst, og dyre biler har blitt beslaglagt, samt datautstyr og dokumenter.

Arrestasjonene er gjort på Tenerife og i Storbritannia, Tyskland, Latvia, Polen, Italia og Den dominikanske republikk, hvor politiet hevder at gjenglederen holt til.

Det spanske politiet samarbeider med politiet i Berlin og Frankrike, samt Europol og Eurojust i etterforskningen.

Politi fra Den dominikanske republikk, USA og Storbritannia har også bidratt.

Bli privatsponsor du også! Canariajournalen har valgt å ha alt innhold utenfor betalingsmurer, og finansierer driften med annonser og privatsponsorer, uten abonnement eller pressestøtte. Det koster å drive kvalitetsjournalistikk, og du kan hjelpe oss til å bli enda bedre: Bli sponsor, Vipps eller Swish en valgfri slant med penger: Vipps: 95 74 94 69. Swish: 070 2314 263. På forhånd takk for din støtte!