Hotellansatt i Mogán stjal fra norske og svenske gjester

En 45 år gammel kvinnelig ansatt på et hotell sør på Gran Canaria er tatt på fersken med penger stjålet fra norske og svenske hotellgjester.

Hotellansatt tatt for tyveri i Mogan på Gran Canaria.

Her nedtegnes beslaget av pengene.

Tyveriene ble gjort på et hotell i Mogán kommune, hvor kvinnen jobbet som arbeidsleder for ansatte som rengjør hotellrommene.

Hun skal også ha stjålet penger fra andre gjester på hotellet, og er mistenkt for seks tilfeller av tyverier, skriver politiet i en pressemelding.

I alt skal hun ha stjålet kontanter tilsvarende 7195 euro.

Guardia Civil i Puerto Rico-Mogán fikk inn de første anmeldelsene om tyverier fra hotellrommene 29. juni 2023, og har brukt lang tid på å finne den skyldige, som ble pågrepet i april i år.

Etter en nitidig etterforskning, fant politiet ut at kvinnen benyttet seg av sin posisjon som arbeidsleder for å låse seg inn på rommene med nøkkelkort som ble brukt av andre i staben under påskudd om å kontrollere statusen på det utførte arbeidet, noe som førte til at hun ikke dukket opp som registrert bruker av kortene.

Dette skjedde alltid på dagtid før klokken 17.

I det elektroniske låsesystemet til rommene ble det kun registrert tilgang av hotellpersonale, og det ble heller ikke observert uvedkommende personer på videoopptakene som ble gjort av sikkerhetssystemet på hotellet.

Etter å ha samlet inn bevis, sto politiet klar en dag da den mistenkte skulle reise hjem fra jobb, og foretok en ransaking av kvinnen og hennes bil.

Hun skal ha kastet fra seg to nøkkelkort da hun oppdaget politiet, og forsøkte å kvitte seg med 750 euro som hun hadde gjemt på kroppen under klærne.

I bilen til kvinnen fant politiet 150 euro til, samt norske og svenske kroner i kontanter.

Kvinnen er kjent av politiet fra før, opplyses det.

Bli privatsponsor du også! Canariajournalen har valgt å ha alt innhold utenfor betalingsmurer, og finansierer driften med annonser og privatsponsorer, uten abonnement eller pressestøtte. Det koster å drive kvalitetsjournalistikk, og du kan hjelpe oss til å bli enda bedre: Bli sponsor, Vipps eller Swish en valgfri slant med penger: Vipps: 95 74 94 69. Swish: 070 2314 263. På forhånd takk for din støtte!