Varsler regn i flere dager på Kanariøyene

Oppdatert klokken 12:37 lokal tid. Farevarsel for mye nedbør på Kanariøyene fra i dag av er utstedt av regionens direktorat for sikkerhet og beredskap og Spanias nasjonale, meteorologiske institutt, Aemet.

Det er påskegult varsel for regn og vind på alle Kanariøyene denne helgen.

Påskegult varsel på alle Kanariøyene lørdag 23.mars.

Aemet melder ustabilt vær i flere dager fremover på grunn av et lavtrykk i høyere luftlag som passerer over øygruppen.

Fra Aemet er det gult varsel for nedbør på Fuerteventura, Lanzarote, Gran Canaria og Tenerife i dag, fredag, unntatt på nordsiden av de to sistnevnte øyene.

På lørdag har Aemet gult farevarsel for både regn og vind med opptil sterk kuling i kastene på alle øyene.

Søndag er det kun farevarsel for nedbør på La Palma og nord på Gran Canaria og Tenerife.

Direktoratet for sikkerhet og beredskaps varsel sier at det er ventet fra svak til moderat nedbør, men at det kan bli kraftige lokale regnskurer, og at regnet fordeler seg svært ulikt i de forskjellige deler av øygruppen.

Myndighetenes beredskapsplan for potensielt farlige værsituasjoner er aktivert, og folk bes om å følge rådene for selvbeskyttelse og anvisninger fra myndighetene.

Oppdatering:

Farevarslene fra Aemet for lørdag er oppjustert til oransje for nedbør på Lanzarote, Fuerteventura og sør, vest og øst på Gran Canaria.

Søndag er regnvarselet oppjusert til til gult varsel for Lanzarote, Fuerteventura, La Palma og nord på på Gran Canaria og Tenerife.

Oransje varsel betyr at det kan komme opptil 20-30 millimeter nedbør i løpet av en time.

Illustrasjon: Aemet

Bli privatsponsor du også! Canariajournalen har valgt å ha alt innhold utenfor betalingsmurer, og finansierer driften med annonser og privatsponsorer, uten abonnement eller pressestøtte. Det koster å drive kvalitetsjournalistikk, og du kan hjelpe oss til å bli enda bedre: Bli sponsor, Vipps eller Swish en valgfri slant med penger: Vipps: 95 74 94 69. Swish: 070 2314 263. På forhånd takk for din støtte!

Tags