Melder sommervarme dager og calima på Kanariøyene

Temperaturen har steget de siste dagene på Kanariøyene, og det meldes opptil 34 varmegrader neste uke.

Godværsskyer på Gran Canaria.

Godværsskyer over fjelltopp på Gran Canaria.

Spanias nasjonale, meteorologiske institutt, Aemet, varsler om en varmeperiode både på fastlandet og de to spanske øygruppene, Kanariøyene og Balearene, med temperaturer som skal stige ytterligere fra søndag av.

Det meldes 5-10 grader varmere vær enn normalt for mars utover i uken.

Aemet melder calima, det vil si sanddis som siger inn fra Sahara, på de østlige øyene fra lørdag kveld, og på Tenerife også søndag og mandag, særlig merkbar i høyere strøk og i innlandet.

Kanariøenes direktorat for sikkerhet og beredskap har på sin side utstedt varsel for calima på alle øyene fra klokken ni søndag morgen.

Beredskapsplanen for potensielt farlige værsituasjoner er aktivert.

Folk bes følge råd og anvisninger fra myndighetene.

Fredag 22. mars melder Aemet imidlertid et betydelig temperaturfall til i 20-22 grader i lavlandet på Kanariøyene, som er mer normalt for årstiden.

Fra onsdag av kan det øke på med vind, med opptil kuling i de kraftigste vindkastene, ifølge værmeldingen.

Torsdag kan kastene komme opp i sterk kuling, og fredag liten storm i de mest utsatte områdene.

Bli privatsponsor du også! Canariajournalen har valgt å ha alt innhold utenfor betalingsmurer, og finansierer driften med annonser og privatsponsorer, uten abonnement eller pressestøtte. Det koster å drive kvalitetsjournalistikk, og du kan hjelpe oss til å bli enda bedre: Bli sponsor, Vipps eller Swish en valgfri slant med penger: Vipps: 95 74 94 69. Swish: 070 2314 263. På forhånd takk for din støtte!

Tags