Massiv leteinnsats etter savnede tenåringer på Gran Canaria

En stor leteaksjon pågår etter to tenåringsgutter som fisket i i El Confital-området og Las Coloradas-bukten i Las Palmas på fredag.

Leter etter to savnede ungdommer på La Isleta.

Det er høye bølger og stri sjø i leteområdet.

Letingen har så langt, frem til søndag morgen, vært resultatløs, meddeler nødsentralen.

Guttene er 16 og 17 år gamle, skriver nyhetsbyrået Efe.

Ingen vet med sikkerhet hva som har skjedd med guttene, men en sannsynlig teori er at de har blitt slått på havet av bølger.

Havet har vært opprørt med store bølger og kraftige brenninger siden fredag.

Den sterke vinden og bølgene gjør leteaksjonen vanskelig og farlig.

Letepersonell skadet

To personer fra sjøredningstjenesten som deltar i letingen ble lettere skadet da de ble truffet av en bølge på lørdag, og fikk førstehjelp på et legesenter.

En forverring av værforholdene tvang også dykker fra Guardia Civil til å avbryte letingen på lørdag.

Store leteressurser satt inn

Letingen har pågått siden fredag kveld, og fortsetter i dag med fire helikoptre og et fly fra Kanariøyenes redningsgruppe, sjøredningstjenesten, politiet og militæret, samt båter, vannscootere, droner, dykkere og letemannskap på land.

Fortsatt vanskelige leteforhold

Bølgene var i går opptil seks meter høye, og værforholdene har forverret seg siden lørdag kveld.

I dag, søndag, er det farevarsel fra direktoratet for sikkerhet og beredskap og værinstituttet Aemet for høye  bølger på alle Kanariøyene.

På fisketur hele dagen

Guttene dro angivelig ut for å fiske med stang fra land i El Confital-området og Las Coloradas, som ligger på halvøya La Isleta, fredag morgen.

Foreldrene skal ha slått alarm klokken 19.15 etter at guttene ikke dukket opp som avtalt på stedet hvor de skulle hentes, ifølge avisen La Provincia.

Et team krisepsykiatrikere fra Røde Kors er mobilisert for å hjelpe pårørende og venner.

Her letes det i dag

Letingen konsentreres i dag hovedsakelig i området fra El Confital-stranden sørvest på La Isleta til Roque Ceniciento nordøst på halvøya.

Det utelukkes ikke at leteområdet kan bli utvidet.

Bli privatsponsor du også! Canariajournalen har valgt å ha alt innhold utenfor betalingsmurer, og finansierer driften med annonser og privatsponsorer, uten abonnement eller pressestøtte. Det koster å drive kvalitetsjournalistikk, og du kan hjelpe oss til å bli enda bedre: Bli sponsor, Vipps eller Swish en valgfri slant med penger: Vipps: 95 74 94 69. Swish: 070 2314 263. På forhånd takk for din støtte!