Fire skadde turgåere reddet på tre kanariøyer i helgen

Lørdag og søndag ble fire skadde turgåere reddet på Kanariøyene, senest i Mogán sørvest på Gran Canaria.

Turgåer skadet i Mogán på Gran Canaria.

Fra redningsaksjonen i Mogán.

En 79 år gammel kvinne skadet seg da hun falt i et vanskelig tilgjengelig område mellom Playa de Cura og Motor Grande i Mogán kommune på søndag ved 13-tiden.

Kvinnen har hofteskader, skriver nødsentralen i en pressemelding.

Hun ble hentet av et redningshelikopter, og fraktet videre i ambulanse fra en helikopterlandingsplass i El Berriel til Gran Canarias universitetssykehus i Las Palmas.

Ved 12-tiden på søndag ble en 70 år gammel kvinne skadet i hoften da hun falt i et vanskelig tilgjengelig område av turstien Camino del Tajinaste i Valsequillo øst på Gran Canaria.

Hun ble fraktet i redningshelikopter til Doctor Negrín- sykehuset i Las Palmas.

På lørdag ved 10.40-tiden fikk en 53 år gammel kvinne beinskader da hun falt under en vandring i Afur-området i Santa Cruz de Tenerife kommune.

Kvinnen ble reddet med helikopter og fraktet til Tenerifes nordlige lufthavn, deretter videre i ambulanse til universitetssykehuset Nuestra Señora de la Candelaria.

Ved 10-tiden på lørdag ble en 49 år gammel mann skadet i et bein da han falt i et vanskelig tilgjengelig område i nærheten av Playa del Risco i Haría kommune på Lanzarote.

Redningsmannskapet tok seg til stedet vannveien på jetski, og tok mannen med til Órzola-området etter å ha gitt førstehjelp.

Han ble fraktet videre til sykehus med ambulanse.

Bli privatsponsor du også! Canariajournalen har valgt å ha alt innhold utenfor betalingsmurer, og finansierer driften med annonser og privatsponsorer, uten abonnement eller pressestøtte. Det koster å drive kvalitetsjournalistikk, og du kan hjelpe oss til å bli enda bedre: Bli sponsor, Vipps eller Swish en valgfri slant med penger: Vipps: 95 74 94 69. Swish: 070 2314 263. På forhånd takk for din støtte!