1247 nye gatelamper på tre turiststeder i Mogán

Mogán kommune sørvest på Gran Canaria har investert 1,16 millioner euro i energieffektivisering av Arguineguín, Puerto Rico og Playa de Mogán.

Nye gatelamper i Mogán kommune.

Gate i Puerto de Mogán.

1247 offentlige gatelamper har blitt erstattet med LED-teknologi, og 27 tilhørende strømtavler har blitt byttet ut, skriver kommunen i en pressemelding.

Pengestøtte til dette er gitt fra EUs Next Generation plattform rettet mot lokale planer for holdbar turisme.

Kommunen viser til at tiltak er gjort siden 2015 for å fornye flere tiår gamle elsystemer og redusere strømforbruket, lysforurensing, utslipp av klimagasser og karbonfotavtrykket, og tilpasse systemene til dagens regulativer.

Strømbesparelsen er 656 580 kilowattimer per år, ifølge kommunen.

Slik ser de nye lampene ut. Foto: Mogán kommune

Fargetemperaturen som er valgt for belysningen forstyrrer angivelig ikke utvikling av fauna, spesielt fugler.

791 lamper i Playa de Mogán

791 lamper er skiftet ut i Playa de Mogán, nærmere bestemt i gatene El Marinero, Los Marrero, Varadero Las Artes, La Maleza, Rompeolas og La Mina, samt  Los Pescadores-promenaden og torgene Las Gañanías og Doctor Pedro Betancor León.

I kommunens største turistsenter, Puerto Rico, er offentlig belysning skiftet ut på parkeringsplasser og lekeplasser knyttet til La Cornisa-avenyen.

Dessuten i El Luchugal-avenyen, La Palma-gaten, og en bit av hovedveien GC-500 fra La Palma-gaten til Tauro.

I alt er 351 LED-lamper installert i Puerto Rico.

I Arguineguín har 141 lamper blitt byttet ut i Plaza de Pino Seco og gatene Sima og Vento. 

Mer penger til Puerto Rico

Mogán får nå også to millioner euro fra den kanariske regjerings departement for turisme og sysselsetting til infrastruktur i Puerto Ricos gater, samt til tjenester.

Pengene skal gå til ytterligere energieffektivisering av offentlig belysning og renovering av tre trapper i La Avenida Gran Canaria i Puerto Rico.

Også i dette tilfellet er det EU-penger som skytes inn.

LED-lamper skal installeres i gatene Valencia, Zaragoza og Gerona, og i nabolaget Motor Grande.

Bli privatsponsor du også! Canariajournalen har valgt å ha alt innhold utenfor betalingsmurer, og finansierer driften med annonser og privatsponsorer, uten abonnement eller pressestøtte. Det koster å drive kvalitetsjournalistikk, og du kan hjelpe oss til å bli enda bedre: Bli sponsor, Vipps eller Swish en valgfri slant med penger: Vipps: 95 74 94 69. Swish: 070 2314 263. På forhånd takk for din støtte!