Nytt farevarsel for bølger og vind på Kanariøyene

Farevarsel for bølger og vind på søndag og mandag er utstedt for fem av Kanariøyene.

Varsler vind og bølger på Kanariøyene.

Varsel for søndag og mandag.

Varselet fra Spanias nasjonale, meteorologiske institutt, Aemet, gjelder fra klokken 9 søndag 21. januar på Tenerife, og fra klokken 12 på Gran Canaria, La Gomera, La Palma og El Hierro.

På de tre sistnevnte øyene er det gult farevarsel for både bølger og vind med opptil liten storm i kastene, og vind med styrke 7 (kuling) på åpent hav.

Gran Canaria og Tenerife har gult varsel kun for bølger.

Vinden skal komme fra nordøst og øst, og bli mest merkbar i høyere strøk og i bratte områder i sørøst og nordvest.

På Gran Canaria varer varselet til klokken 3 natt til mandag, på La Gomera til klokken 9 mandag, og på de tre andre øyene til klokken 12 på mandag.

Sannsynligheten er satt til 40-70 prosent.

Lavere temperatur i helgen

På fredag falt temperaturen på Kanariøyene etter en temmelig varm periode.

Søndag er det meldt cirka 20 grader på dagtid i lavlandet, vekslende skydekke i nord med muligheter for lette regnbyger, melder Aemet.

På mandag meldes stort sett det samme været som på søndag, men med en temperaturøkning til 22-23 grader, og muligheter for en lett calima (sanddis fra Sahara) fra de sene timene av dagen på de østlige øyene.

Calima neste uke

Fra tirsdag 23. januar til fredag 26. januar er det meldt 22-26 grader på dagtid i lavlandet.

En lett til moderat calima meldes også på tirsdag.

Calimaen kan bli tettere de påfølgende dagene, og vare minst til søndag 28. januar, ifølge calima-modellen Skyron fra universitetet i Athen.

Kanariøyenes direktorat for sikkerhet og beredskap har også utstedt farevarsel og etablert beredskap.

Bli privatsponsor du også! Canariajournalen har valgt å ha alt innhold utenfor betalingsmurer, og finansierer driften med annonser og privatsponsorer, uten abonnement eller pressestøtte. Det koster å drive kvalitetsjournalistikk, og du kan hjelpe oss til å bli enda bedre: Bli sponsor, Vipps eller Swish en valgfri slant med penger: Vipps: 95 74 94 69. Swish: 070 2314 263. På forhånd takk for din støtte!

Tags