Farevarselet for vind er oppjustert og utvidet

Farevarselet for sterk vind er utvidet til fire kanariøyer og oppjustert fra gult til oransje på to øyer. I tillegg er det regnvarsel på én av øyene.

Ruskevær med sterk vind meldes på Kanariøyene.

Stormen Hipólito gir blåst og regn til Kanariøyene.

I dag, mandag, er det gult varsel for vinder som kan komme opp i liten storm i kastene nordvest på Tenerife og over hele La Palma fra klokken 18.

I morgen er det oransje farevarsel for vind med opptil full storm i kastene over hele La Palma og nordvest på Tenerife.

På resten av Tenerife, samt over hele Gran Canaria, La Gomera og El Hierro, er det gult varsel i morgen.

Varslene varer til klokken 20 tirsdag på La Palma og Tenerife, og til klokken 17 på de andre øyene.

60 millimeter regn

På La Palma er det i tillegg gult farevarsel for nedbør med opptil 60 millimeter i løpet av tolv timer og 15 millimeter i løpet av én time på tirsdag.

Varselet er utstedt av Spanias meteorologiske institutt, Aemet, som opplyser at det er stormen Hipólito som er ventet å sveipe halen over øygruppen.

Sannsynligheten for at vind og nedbør blir så kraftig som det er varslet, er satt til 40-70 prosent.

Sanddisen fortsetter i dag

En calima (sanddis fra Sahara) kom inn over Kanariøyene i helgen, og fortsetter i dag.

Målingene i formiddag på nettverket av miljøstasjoner for luftkvalitet, viser oransje nivå på flere målepunkter sør på Gran Canaria og de fleste målepunktene på Fuerteventura og Lanzarote.

Oransje nivå innebærer at det er helsefare for folk med luftveisproblemer, eldre og småbarn, og at det kan være ubehag ved lange opphold utendørs for de fleste.

Bli privatsponsor du også! Canariajournalen har valgt å ha alt innhold utenfor betalingsmurer, og finansierer driften med annonser og privatsponsorer, uten abonnement eller pressestøtte. Det koster å drive kvalitetsjournalistikk, og du kan hjelpe oss til å bli enda bedre: Bli sponsor, Vipps eller Swish en valgfri slant med penger: Vipps: 95 74 94 69. Swish: 070 2314 263. På forhånd takk for din støtte!

Tags