Tonnevis med grønnsaker og muslinger destruert på Gran Canaria

Tonnevis med grønnsaker, samt over 57 000 levende muslinger er beordret destruert på grunn av manglende sporbarhet på Gran Canaria.

Muslinger i ferskvaredisk.

Muslinger i ferskvaredisk.

Guardia Civils flora- og faunapoliti Seprona har, sammen med Kanariøyenes institutt for kvalitet på landbruksmat, utført cirka 50 inspeksjoner av etablissementer som driver med distribusjon av grønnsaker og frukt.

De fant flere brudd på loven om sporbarhet, hvilket gjør det umulig å spore matens distribusjon tilbake til opprinnelsen.

Mange matvarer manglet også merking. Det ble funnet uregelmessigheter for flere typer frukt og grønt.

Foto: Guardia Civil

Over tre tonn

Inspeksjonene ble gjort i den sentrale forsyningskjeden for matvarer produsert på Gran Canaria.

Over tre tonn er stoppet fra distribusjon ut på markedet, og store deler av det ble destruert fordi det ikke var mulig å korrigere manglene i sporbarheten.

Levende muslinger i flybagasje

I tillegg har Seprona inspisert flere utsalg av fisk og skalldyr på sentralmarkedet i Las Palmas etter at innbyggere varslet om uregelmessigheter.

Det førte til at 57 790 levende muslinger som manglet dokumentasjon på opprinnelse og sporing  ble beordret destruert.

Muslingene skal ha blitt innført som individuell bagasje for flypassasjerer som reiste til Gran Canaria fra El Aaiún i Marokko.

Bli privatsponsor du også! Canariajournalen har valgt å ha alt innhold utenfor betalingsmurer, og finansierer driften med annonser og privatsponsorer, uten abonnement eller pressestøtte. Det koster å drive kvalitetsjournalistikk, og du kan hjelpe oss til å bli enda bedre: Bli sponsor, Vipps eller Swish en valgfri slant med penger: Vipps: 95 74 94 69. Swish: 070 2314 263. På forhånd takk for din støtte!