Jobber for å stoppe svindel med kanarisk Aloe Vera

Aloe Vera fra Kanariøyene har egenskaper som gjør den høyt verdsatt, men det jukses mye med feilmerking.

Aloe Vera

Ekte vare eller ikke?

Aloe vera og aloe vera-produkter som ikke er fra Kanariøyene, blir i stor utstrekning solgt av uærlige sjeler som om det er ekte vare for å oppnå en høyere pris.

Et prosjekt som skal komme juksingen til livs er startet av universitetet i La Laguna og Tenerifes institutt for teknologi og fornybar energi, ITER.

Prosjektet har fått navnet Alecan, opplyser ITER i en pressemelding.

Målet er å sertifisere opprinnelsen for aloe vera, og dermed beskytte den ekte varen fra forfalskninger.

Forskerne jobber med sporing av det ikke-organiske fingeravtrykket fra kanariske planter og produkter med hjelp av et nytt, geokjemisk verktøy.

Såkalte naturlige strontiumisotoper og spesifikke organiske forbindelser i plantene som dyrkes på Kanariøyene blir undersøkt for å se om de kan skape et fingeravtrykk.

Den høye kvaliteten på aloe vera fra Kanariøyene henger sammen med klimaet på øygruppen, og en vulkansk jord som er svært rik på mineraler, påpekes det.

Forfalsket aloe vera som hevdes å være fra Kanariøyene blir omsatt for over 21 millioner euro årlig, ifølge informasjon fra den kanariske regjeringen.

Derfor er det behov for å skape vitenskapelige protokoller for sporing av det geografiske opphavet for både planter og produkter.

Alocan-prosjektet skal pågå i tre år, og finansieres av Spanias departement for vitenskap og innovasjon, EUs Next Generation-fond og gjennom Spanias plan for gjenoppretting, transformasjon og motstandskraft (PRTR).

ITER har jobbet med sporbarhet i landbruksmat i fem år.

Bli privatsponsor du også! Canariajournalen har valgt å ha alt innhold utenfor betalingsmurer, og finansierer driften med annonser og privatsponsorer, uten abonnement eller pressestøtte. Det koster å drive kvalitetsjournalistikk, og du kan hjelpe oss til å bli enda bedre: Bli sponsor, Vipps eller Swish en valgfri slant med penger: Vipps: 95 74 94 69. Swish: 070 2314 263. På forhånd takk for din støtte!