To tonn kokain lå gjemt i skipstank

VIDEO: Politi og tollvesen fant to tonn kokain gjemt i en av ballasttankene til et skip i Santa Cruz de Tenerifes havn.

To tonn kokain gjemt i tank på et skip skulle til Frankrike.

Pakker med kokain fra beslaget.

Gjennomsøkningen av skipet varte i over 15 timer før narkotikaen ble funnet, skriver Guardia Civil, nasjonalpolitiet og tollvesenet i en felles pressemelding som kom torsdag.

Det 214 meter lange roroskipet, som heter «Grande Francia» og seiler under italiensk flagg, ble gjennomsøkt 18. desember. (Roroskip: skipstype som har en konstruksjon der rullende last kan kjøres ifra kaien og direkte ombord og av skipet igjen.)

Ballasttanken var bygd om for at narkotikaen skulle gjemmes der.

69 baller med kokain

Det ble funnet 69 baller med til sammen 2055 kilo kokain gjemt i tanken.

Sammen med kokainet lå det redningsvester, geolokaliseringsutstyr, tau, mat, flasker med drivstoff og andre saker som politiet tror skulle brukes når lasten skulle tas ut av skipet.

Skipet hadde seilt fra Rio de Janeiro i Brasil til Tenerife, og skulle videre til Marseille i Frankrike.

Seks arrestert

Seks personer er arrestert, hvorav fem var mannskap på skipet og én holdt til i Santa Cruz de Tenerife.

De arresterte har italiensk, rumensk og filippinsk nasjonalitet.

Mange store beslag i år

Det har vært uvanlig mange beslag av store mengder kokain på Kanariøyene i år.

En gjennomgang av artikler som er publisert av Canariajournalen, viser at det dreier seg om langt over 20 tonn kokain som er beslaglagt i år, for det meste på Tenerife.

En teori som verserer er at store mengder narkotika hopet seg opp i avsenderlandene under pandemien, og nå blir sendt til Europa.

Bli privatsponsor du også! Canariajournalen har valgt å ha alt innhold utenfor betalingsmurer, og finansierer driften med annonser og privatsponsorer, uten abonnement eller pressestøtte. Det koster å drive kvalitetsjournalistikk, og du kan hjelpe oss til å bli enda bedre: Bli sponsor, Vipps eller Swish en valgfri slant med penger: Vipps: 95 74 94 69. Swish: 070 2314 263. På forhånd takk for din støtte!