4,8 tonn hasj beslaglagt i to politiaksjoner på Kanariøyene

3,5 tonn hasj har blitt funnet i en seilbåt utenfor Kanariøyene, og 1,3 tonn hasj ble funnet av politiet i varebiler på Tenerife.

Nasjonalpolitiet og tollvesenet fant et stort antall baller med hasj da de bordet en seilbåt i Atlanterhavet ved Kanariøyene, ifølge en pressemelding fra etatene.

Båten, som heter Petrel I, ble ført inn til havnen i Las Palmas, hvor den ankom torsdag ettermiddag.

Narkotikaen ble losset og veid til 3,5 tonn.

Mannskapet på fire personer ble arrestert.

På Tenerife har politiet avdekket en kriminell bande som smuglet store mengder hasj fra Marokko.

Cirka 1,3 tonn hasj er beslaglagt. I tillegg ble det funnet en marijuanaplantasje.

Åtte mistenkte gjengmedlemmer er arrestert, rapporterer politiet. De er angivelig medlemmer i en kriminell familieklan.

Overvåking førte til at politiet oppdaget to varebiler som transporterte hasj fra Punta Prieta-La Caleta til en parkeringsplass i Ofra.

De slo til mot bilene, og fant nesten 1,3 tonn hasj pakket i 39 baller i lasterommene.

Ytterligere 58 kilo hasj og en marijuanaplantasje ble funnet under gjennomsøk av sju eiendommer i Ofra, La Laguna og Fasnia.

Politiet fant i tillegg 13 eksotiske fugler som det manglet dokumentasjon på, og som mistenkes å være anskaffet på ulovlig vis.

Bli privatsponsor du også! Canariajournalen har valgt å ha alt innhold utenfor betalingsmurer, og finansierer driften med annonser og privatsponsorer, uten abonnement eller pressestøtte. Det koster å drive kvalitetsjournalistikk, og du kan hjelpe oss til å bli enda bedre: Bli sponsor, Vipps eller Swish en valgfri slant med penger: Vipps: 95 74 94 69. Swish: 070 2314 263. På forhånd takk for din støtte!